hamburger-icon

Kliker.info

Komšić o izjavama lidera HDZ-a : Čović može uplašiti još samo one koje kontroliše

Komšić o izjavama lidera HDZ-a : Čović može uplašiti još samo one koje kontroliše

21 Juna
16:39 2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić za FTV je komentirao izjavu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića o tome kako bi visoki predstavnik trebao nametnuti izmjene Izbornog zakona ili će politička kriza nakon izbora eskalirati. Komšić kaže: “To je krik očajnika kojeg više niko ozbiljan ne doživljava ozbiljno. Sve ranije prijetnje blokadama na kraju su skončale po Čovića neslavno, pa sad opet nastavlja sa upornim iznošenjem neistina o nemogućnosti implementacije izbornih rezultata.

Svako ko je imalo bolje upućen sjetiti će se i da su prije izbora 2018. godine tvrdili da ne postoje uslovi za održavanje izbora pa su izbori održani kao što su do nazad par mjeseci isto tvrdili u vezi nadolazećih izbora. Sve što tvrde satkano je na lažima, zato se i ruši kao kula od karata i pred domaćom i pred međunarodnoj javnosti”.

Komšić dodaje i da Čović može uplašiti još samo one koje kontroliše i nikoga više. “Te poruke o eskalaciji su na nivou Dodikovih poruka o otcjepljenju RS-a, izraz želja a ne mogućnosti”, rekao je Komšić.

(Kliker.info-FTV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku