hamburger-icon

Kliker.info

Komšić i Fazlagić apelirali na CIK : Spriječiti pokušaj izbornog inžinjeringa u Srebrenici

Komšić i Fazlagić apelirali na CIK : Spriječiti pokušaj izbornog inžinjeringa u Srebrenici

29 Oktobra
02:08 2020

Demokratska fronta i Građanski savez pozivaju Centralnu izbornu komisiju da suspendira korištenje biračkog prava osobama koje su nakon 1. oktobra 2020 godine stekle biračko pravo upisom u registar državljanja Bosne i Hercegovine, a dolaze iz Republike Srbije.

Demokratska fronta i Građanski savez smatraju da se radi o očitom pokušaju izbornog inžinjeringa, prije svega usmjerenog na izborne rezultate u općini Srebrenica.

Kako posljednjih dana učestalo izvještavaju mediji, u inicijativu “Moja adresa Srebrenica” svakodnevno pristižu prijave građana Srebrenice koji privremeno žive izvan granica BiH i koji su uredno popunili obrasce PRP1 za glasanje putem pošte. Međutim, prilikom provjera na zvaničnoj stranici CIK-a BiH, adrese nisu one koje su naveli u obrascu PRP 1, adrese zapadnih zemalja, nego su adrese susjedne Srbije.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Jedan komentar

  1. dzamil
    dzamil 29 Oktobra, 17:26

    pravda mora biti zadovoljena , anomalija izetbegovic mora biti osudjen za agresiju , terorizam i genocid protiv muslimana u Srebrenici . Islamski terorizam u Evropi koji je krenuo iz kriminalne carsije danas odseca glave mirnim gradjanima u Francuskoj, muslimani su silovali milione evropske dece , treba zabraniti takav inzenjering i osuditi islamske zlocine protiv covecanstva .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku