hamburger-icon

Kliker.info

Ko su kandidati SDA i S BiH

Ko su kandidati SDA i S BiH

06 Jula
17:12 2008

Rok strankama za podnošenje imena kandidata za učešće na oktobarskim lokalnim izborima u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH istječe već sutra.

Prema riječima generalnog sekretara SDA Amira Zukića, imena kandidata te stranke za načelnike već su utvrđena. Stranka za BiH trebala bi večeras, na sjednici svog predsjedništva, utvrditi konačne liste za sve općine.

Zukić nam je potvrdio da će SDA u Novom Sarajevu kandidirati Nedžada Koldžu, u Novom Gradu Mirsada Heću, Starom Gradu Ibrahima Hadžibajrića, a u Centru Elmedina Konakovića. Kandidat SDA u Tuzli bit će Salko Bukvarević, Bihaću Zibija Muslić-Bibanović, Sanskom Mostu Sanjin Halimović, Zenici Husejin Smajlović.

Potpredsjednik Kadrovske komisije SBiH Sadik Bahtić izjavio je da ova stranka najveće iznenađenje sprema u Bihaću.

– Najvjerovatnije će kandidat za načelnika općine Bihać biti Muhamed Babić, bivši ratni komandant i ministar unutrašnjih poslova USK. Babić ima velike simpatije Krajišnika i sigurni smo da ga želi većina boraca, ali i članova SDA. Istina je da je bio u zatvoru, ali svi znaju da se radilo o montiranom političkom procesu – naveo je Bahtić.

On nije imao informacije koga će SBiH predložiti za načelnike četiri glavne sarajevske općine, ali nije isključio mogućnost da za Centar kandidat bude Suad Džindo, direktor "Skenderije". Rekao je da je zauzet stav da SBiH u svakoj općini u FBiH treba imati svoje kandidate. U Sanskom Mostu ova stranka očekuje pobjedu…

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku