hamburger-icon

Kliker.info

Ko su kandidati dva HDZ-a u BiH

Ko su kandidati dva HDZ-a u BiH

06 Jula
00:17 2008

Vodeće Hrvatske stranke jučer su na svojim stranačkim tijelima razmatrali i usvojili  stranačke  kandidacijske liste za predstojeće općinske izbore u BiH, piše "Dnevni avaz".  HDZ BiH i HDZ 1990 u Mostaru su tako odlučile suprotstaviti aktualnog gradonačelnika Ljubu Bešlića iz HDZ-a BiH i Juru Musu, izvršnog direktora «Aluminija» iz Mostara.

Kako je jučer odlučeno na stranačkim tijelima, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Neuma biti dr. Živko Matuško, a  suprotstavit će mu se kandidati iz HDZ-a 1990, HSS-NHI i Narodne stranke Radom za Boljitak.

Kandidat HDZ BiH za načelnika Čapljine bit će dr. Smiljan Vidić. Njemu će se  suprotstaviti Stjepan Krešić iz HDZ 1990, te kandidat HSP-a Vlado Jelačić. U Ljubuškom je kandidat HDZ BiH Nevenko Barbarć. U Čitluku je Čovićev izbor dosadašnji načelnik Ivo Jerkić. No, on  će se za fotelju u novom mandatu trebati boriti sa Ivanom Odakom iz HDZ 1990. U Širokom Brijegu kandidat HDZ-a BiH bit će, također, aktuelni načelnik Miro Kraljević, koji će se za poziciju morati izboriti pored dr. Katicom Šantić – Mustapić iz HDZ 1990. U Stocu je Čovićev kandidat Stjepan Bošković.  Vitkor Marić se ponovno kandidira za načelnika Gruda ispred HDZ BiH. U Posušju dolazi novi kandidat Čovićeve partije. Zo je Ivica Pavković, a protivnik će mu biti Petar Polić iz HDZ 90. 

U Livnu će HDZ BiH, također, ponovno na izborima kandidirati Luku Čelana, a u Tomislavgradu tamošnjeg predsjednika općinskog odbora Ivana Vukadina. U Kupresu je kandidat Stjepan Herceg. Za Fojnicu stranka ističe Draganu Galić, a u Novom Travniku Zdenku Džambas. Mato Barišić kandidat je HDZ BiH za načelnika Kreševa. Kandidat za načelnika u Porozoru ispred HDZ BiH je Dragan Meter, u Žepču Mato Zovko, a Vitezu Vlado Alilović. U Busovači je Nikica Petrović kandidat HDZ-a BiH za načelnika,  u Usori Ivo Katić, u Kiseljaku Mladen Ramljak, a u Distriktu Brčko Ante Domić. Za mjesto načelnika Domaljevca borit će se Željko Ćošković, u Orašju je kandidat HDZ BiH Đuro Topić, a u Odžaku Luka Jurić.  

 Čovićevi kadrovi dobili su podršku u općinama srednje Bosen. Tako će u Travniku hrvatski  kandidat za načelnika biti Vlatko Nevistić. Željko Bojčetić, član HDZ BiH, bit će kandidat za načelnika Jajca. Igor Blažević hrvatski je kandidat u Gornjem Vakufu-Uskoplju, Zdenko Antunović u Bugojnu, a u Varešu Zdravko Marošević. U Ravnom će se za novi mandat boriti Andrija Šimunović. Zajedničke kandidate za načelnike dva HDZ-a dogovorili su u i  u općinama Glamoč i Drvar, ali njihova imena nisu saopćena. 

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku