hamburger-icon

Kliker.info

Književnik iz Loznice pješke došao u Potočare

Književnik iz Loznice pješke došao u Potočare

04 Jula
23:03 2018

Brojni su oni koji su i uoči 11. jula odali počast žrtvama genocida. Mika Vlacović Vladisavljević je književnik koji je prije tri dana krenuo pješke iz Loznice kako bi se poklonio stradalima. Boravio je na Vojničkom groblju u Bratuncu, kao i na mezarju Memorijalnog centra u Potočarima.

Mika Vladisavljević je 55-godišnji vizionar, idealista i književnik . Na svoje putovanje krenuo je iz Loznice i nakon tri dana pješačenja stigao do Bratunca i Srebrenice. Ono što se dešavalo u proteklom ratu za njega je bezumno.

“Jedino što sam osjetio ovde dolazeći to je neki spokoj u svojoj duši jer sam na jedan sebi prihvatljiv način ispunio zavjet da dođem na mjesto zločina, da jednostavno ono što mi je nepojmljivo, da se sve ovo ovdje desilo je nešto što je mogao da učine ljudi, ali čovjek to nije”, priča Vladisavljević za N1.

Svjestan da je svijet prepun problema, smatra da se čovječanstvo ne treba predavati i da se svi mi, umjesto da se povlačimo, moramo udružiti i boriti za bolje sutra i bolju budućnost. Svoj je cilj kaže postigao.

“Jesam, postigao sam jer mogu da vratim sada sebi osmjeh na lice i mogu da pustim suzu i smatram da sve i jedan živ stvor koji upravo to može da se osmjehne na dobro i da pusti suzu za tuđom nevoljom da za čovječanstvo ima nade”, smatra književnik.

Vladisavljević živi u Salzburgu, a kao književnik je do sada objavio četrnaest romana, te zbirke pripovjetki i poezije. Velika mu je želja da njegova poema:

“Zagrljaj suze ispod marame bele i crne” bude izdata.

Posvetio ju je svim nastradalim žrtvama u Srebrenici. Poema nosi u sebi poruku mira i humanizma, kako je rekao, a žrtve su svuda iste, bez obzira na vjersku, nacionalnu i političku pripadnost.

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku