hamburger-icon

Kliker.info

Kardinal Vinko Puljić : Danas nam trebaju takvi koji zrače svjetlom ljubavi i mira !

Kardinal Vinko Puljić : Danas nam trebaju takvi koji zrače svjetlom ljubavi i mira !

25 Decembra
08:00 2014

ponocka12Vjernici katoličke vjeroispovijesti u glavnom gradu Bosne i Hercegovine su na misi polnoćki, u katedrali Srca isusova u Sarajevu obilježili dolazak najsvetijeg im praznika, Božića.Misu je predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, a u prepunoj katedrali prisustvovali su joj vjernici kako katoličke, tako i drugih vjeroispovjesti, koji su došli sa svojim prijateljima da obilježe dolazak njihovog najdražeg praznika.

Kardinal je u propovijedi vjernicima kazao kako je božićna noć obasjana svjetlom, onim koje je Bog učinio da čovjeka prosvjetljuje svojom ljubavlju. On je dodao kako je čovjek biće ljubavi, a Isusovim rođenjem čovjek prepoznaje sebe.”Neka ova noć bude izazov da otkrijemo izvor radosti i ono što čovjeka čini graditeljem mira. Danas nam trebaju takvi koji zrače svjetlom ljubavi i mira i koje kada sretneš i sam budeš zahvaćen tim svjetlom”, kazao je kardinal Puljić te dodao da se radost Božića dijeli, jer kada se ne dijeli ona umire.

Istakavši da su svi ratovi današnjice posljedica tame grijeha u srcima i mraka mržnje, kardinal Puljić je kazao da mir dolazi tamo gdje je ljubav, a da je Božić praznik mira, jer Bog daje mir i čovjek koji nosi mit postaje graditelj mira.Puljić je čestitao svim vjernicima Božić, poželjevši da iz ove noći izađu obogaćeni.Misa polnoćka najavljuje dolazak Božića, koji se, prema novom računanju vremena, obilježava kao dan rođenja Isusa Krista. Vjernici koji Božić obilježavaju po gregorijanskom kalendaru, obilježiće ga u jutarnjim satima na Božićnim misama širom regije. Papa Franjo obratiće se tokom dana Gradu i Svijetu s lože na pročelju bazilike svetog Petra u Rimu, kada će im čestitati ovaj najveći katolički blagdan. (Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku