hamburger-icon

Kliker.info

Kardinal Puljić u Italiji : Evropa ne razumije šta znači živjeti rame uz rame sa islamskim radikalizmom

Kardinal Puljić u Italiji : Evropa ne razumije šta znači živjeti rame uz rame sa islamskim radikalizmom

03 Augusta
02:44 2018

„Evropa mora ponovo otkriti svoje korijene, svoj kršćanski identitet, a samo na takav način neće strahovati od islamskog radikalizma“, rekao je Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić govoreći za italijanske medije. Puljić je ponovo ustvrdio da u Bosnu i Hercegovinu „dolaze velike investicije iz arapskog svijeta za izgradnju džamija“, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK.

„Imamo velike investicije arapskih zemalja da se grade džamije i cijela naselja u kojima žive ljudi koji dolaze iz tih država. Sa slavenskim muslimanima imamo dobre odnose, ali sa radikaliziranim islamistima koji dolaze iz arapskog svijeta je teško razgovarati. Iznad svega, jer na političkom nivou oni ignoriraju naše prisustvo“, rekao je Puljić za italijanski ACS.

Kardinal je ustvrdio kako je katolička zajednica u BiH sve manja te „ne uživa ista prava kao i drugi građani“. Agencija ACS u tekstu tvrdi da je BiH „dobro poznata kao kapija za radikalni islam koji se širi na cijelom starom kontinentu“:

„Nažalost, Evropa ne poznaje islam dobro i ne razumije šta znači živjeti rame uz rame sa islamskim radikalizmom“, rekao je Puljić.

(Kliker.info-Nick)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Trpko
    Trpko 03 Augusta, 08:54

    Pa zar i ti sine Brute.Evropa je starija i pametnija od mane i tebe.Tvoja istina tvoje mišljenje.Jeli to od Bošnjaka pravimo “Rohinje” .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku