hamburger-icon

Kliker.info

Kardinal Puljić poručio visokom predstavniku Švarc-Šilingu: “Morate imati jednaka mjerila za sve”

Kardinal Puljić poručio visokom predstavniku Švarc-Šilingu: “Morate imati jednaka mjerila za sve”

27 Novembra
00:38 2006

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je 24. novembra visokog predstavnika i posebnog predstavnika EU za BiH veleposlanika Christiana Schwarz-Schillinga na njegovo traženje. Veleposlanik Schilling je kazao kako zahtjev OHR-a domaćim političarima da traže izmjenu stavka 3 iz članka 10 iz potpisanog Temeljnog ugovora između Svete Stolice i Bosne i Hercegovine.  U njemu je riječ o povratu Katoličkoj crkvi nepokretnih nacionaliziranih ili uzetih dobara bez odgovarajuće naknade, ne treba gledati na način kao da OHR ima nešto protiv Katoličke crkve nego kao njihovu želju da se spomenuti stavak uskladi sa zakonom kojim će se urediti materija restitucije u BiH.
Kardinal Puljić je postavio pitanje zašto OHR nije na jednak način reagirao kada su vlasti drugima vraćale odnosno davale na korištenje oduzeta dobra ističući da OHR treba imati jednaka mjerila prema svima što do sada često nije bio slučaj.
Tijekom razgovora veleposlanik Schilling je također rekao kako Hrvati bojkotiraju formiranje vlasti, a kardinal Puljić je naglasio da hrvatski stranački predstavnici trebaju što prije naći način formiranja vlasti kojim bi se na najbolji način zalagali za ostvarenje jednakopravnosti sva tri naroda i svakog građanina u BiH i za prosperitet ove zemlje.
Između ostalog, kako prenosi KTA, veleposlanik Schilling se osvrnuo i na predstojeću donatorsku konferenciju Međureligijskog vijeća BiH predlažući drugi termin jer se u najavljenom terminu održava slična donatorska konferencija.

(KTA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku