hamburger-icon

Kliker.info

Kamala Harris najavila kandidaturu za predsjednika SAD-a :”Ovo je trenutak kada osjećam odgovornost da ustanem i borim se za ono najbolje što smo mi”

Kamala Harris najavila kandidaturu za predsjednika SAD-a :”Ovo je trenutak kada osjećam odgovornost da ustanem i borim se za ono najbolje što smo mi”

21 Januara
19:09 2019

Senatorka iz Kalifornije iz redova demokrata Kamala Harris najavila je u ponedjeljak da će se kandidovati za predsjednika SAD 2020. godine.

“Ja volim svoju zemlju. Ja volim svoju zemlju. Ovo je trenutak kada osjećam odgovornost da ustanem i borim se za ono najbolje što smo mi”, izjavila je ona za televiziju ABC.

Ukoliko Kamala Harris pobijedi aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa, koji je najavio da će se opet kandidovati za Bijelu kuću, postaće prva žena i prva obojena žena koja će zauzeti najvišu funkciju u Americi.

Još tri žene u utrci za Bijelu kuću

Pored Kamala Harris, kandidature su najavili i senatorke Kirsten Gilibrant i Elizabeth Warrren, kongresmenka Tulsi Gabbard, kao i bivši visoki zvaničnik u administraciji Baracka Obame Julian Castro.

Kamal Harris je navela da ona nastoji da nastavi svoju borbu kako bi zemlju učinila boljom.

Ona je u ponedjeljak objavila snimak u kojem objašnjava svoje interesovanje za pokretanje kampanje, navodeći vrijednosti “istinu, pravdu, poštenje, jednakost, slobodu i demokratiju”.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku