hamburger-icon

Kliker.info

Julian Assange: “Hillary Clinton ne smije postati predsjednica SAD-a, glas za nju je glas za beskonačni rat” (Video)

Julian Assange: “Hillary Clinton ne smije postati predsjednica SAD-a, glas za nju je glas za beskonačni rat” (Video)

12 Februara
05:18 2016

asange4Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, komentirao je aktualne potencijalne kandidate za predsjednika SAD-a te se oštro obrušio na Hillary Clinton ističući kako je ona “ratni jastreb s lošom procjenom koji doživljava emocionalno uzbuđenje od ubijanja ljudi”.

“Glas za Hillary Clinton je glas za beskonačne i glupe ratove”, poručio je Assange. Ističe kako ima već godine iskustva po pitanju proučavanja Hillary Clinton te kako je pročitao na tisuće njenih depeša. “Hillary nema smisla u donošenju odluka i gurnuti će SAD u beskonačne ratove koji šire terorizam”, rekao je.

Nadalje, ističe kako su njene politike i loše odluke “direktno pridonijele rastu ISIL-a”.

“Kada je riječ o Libiji, ona se nametnula čak i iznad generala u Pentagonu. Libija je uništena, ta zemlja je danas utočište za ISIL. Libijske kasarne  su opljačkane i stotine tona oružja prebačeno je džihadistima u Siriju. Iz libijske katastrofe nije naučila ništa i nakon toga je pokušala istu stvar učiniti i sa Sirijom. Njezin rat je pojačao terorizam, ubio desetke hiljada nevinih civila i gurnuo natrag prava žena na Bliskom istoku za nekoliko stotina godina”, poručio je Assange.

S posebnim zgražanjem se prisjetio njenog likovanja nad brutalnom smrću libijskog lidera Muammara Gaddafija kada je, vidjevši njegovo izmasakrirano tijelo, poručila: “Došli smo, vidjeli smo, on je umro!”.

(Kliker.info-Advance)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku