hamburger-icon

Kliker.info

Još jedan hrabar potez Angeline Jolie

Još jedan hrabar potez Angeline Jolie

27 Marta
05:00 2015

Angelina81Agelina Jolie još jednom je pokazala da je hrabra žena. Prije dvije godine, svijet je bio šokiran odlukom ove lijepe glumice da joj se operativnim zahvatom uklone obje dojke, usprkos tome što joj nije bio dijagnosticiran rak dojke.

U to vrijeme, ona je objelodanila da je u njenoj obitelji bilo oboljelih od raka, i da su testovi krvi pokazali da ona spada u visokorizičnu kategoriju.Ovaj put je 39-ogodišnja Jolie izjavila da su joj uklonjeni jajnici i jajovodi, nakon što je drugi test pokazao 50 postotni rizik od oboljenja od raka jajnika.

Onkolog Carol Brown iz Memorijalnog centra za rak Sloan Kettering u New Yorku, kaže da slučaj Angeline Jolie ne znači da je takva operacija za svakoga:

”Mislim da ona zaista želi naglasiti da je za žene koje imaju sličnu obiteljsku anamnezu i koje imaju takve mutacije gena, to jedna od opcija. Ona s njima želi podijeliti i na koji način je donijela te teške životne odluke.”

Carol Brown kaže da žene s mutiranim genima koje se podvrgnu preventivnoj operaciji imaju 98-postotnu šansu da nikada ne obole od raka.Amy Kirsch, kojoj su također uklonjene dojke i maternica nakon što su joj otkriveni mutirani geni, kaže da razumije odluku Angeline Jolie:

”Imala sam operaciju i osjećam fizičke promjene. Ali, psihički, osjećam da sam preuzela kontrolu nad vlastitim životom i da imam više samopouzdanja. Osjećam da ništa u meni potajno ne vreba.”

Doktorica Fran Woodard iz dobrotvorne organizacije Macmillan za pomoć oboljelima od raka, kaže da bi svaka žena morala shvatiti važnost ranog skrininga na rak:

”Stvarno je važno zapamtiti da rak danas nije više samo nešto od čega obolite pa ćete od toga umrijeti, već da se radi o vrlo kompliciranoj bolesti. Mnogi prežive, neki jako dobro, a drugi uz teške izazove, ali svaki pojedinac mora shvatiti koji je najbolji sistem nadzora u njihovom slučaju, da bi se rizik sa sigurnošću smanjio na minimum.”

Budući da operacija Angeline Jolie znači da će ona sada ući u menopauzu, glumica je izjavila da će krenuti s hormonalnom terapijom.

(Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku