hamburger-icon

Kliker.info

Jerlagić potvrdio : SBiH ostaje u koaliciji, nama će pripasti energetika

Jerlagić potvrdio : SBiH ostaje u koaliciji, nama će pripasti energetika

13 Augusta
16:43 2015

AmerJ21U zgradi Predsjedništva BiH sastanak su održali predsjednik SDA i Stranke za BiH Bakir Izetbegović i Amer Jerlagić, nakon kojeg je Jerlagić potvrdio da SBiH ostaje u koaliciji koju su potpisali 31. jula sa SDA, BPS-om i A-Sda, javlja NAP.Jerlagić je nakon jednosatnog sastanka kazao da je dogovorio s Izetbegovićem da ovoj stranci pripadne Ministarstvo energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, a o eventualnim kadrovima razgovarat će u narednim danima.

– Rekonstrukcija vlade može krenuti od 1. septembra  – kazao je Jerlagić i dodao se razgovaralo i o tome da su u koaliciju uvuku i druge stranke kao što je HDZ 1999 kako bi parlamentarna većina bila stabilnija.

Jerlagić se osvrnuo i na DF-ove kadrove, odnosno na potpredsjednika FBiH Milana Dunovića koji se nije povukao sa ove funkcije iak je DF izašao iz koalicije sa SDA i HDZ-om.

– Bilo bi moralno da se povuku i potpredsjednika jer ne mogu istovremeno biti i opozicija i u vlasti – kazao je Jerlagić.

Ovaj sastanak organiziran je jer je Stranka za BiH proteklih dana najavljivala izlazak iz koalicije sa SDA, koja još uvijek nije ni zaživjela.

Jerlagić je kazao da SDA nije ispunila zahtjeve koje je njegova stranka postavila, a tiču se Zakona o šumamam F BiH te imenovanja članova NO Elektroprivrede BiH bez dogovora sa S BiH.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku