hamburger-icon

Kliker.info

Jerlagić odgovorio Željki Cvijanović : Možete samo sanjati “RS kao državu u nastajanju”

Jerlagić odgovorio Željki Cvijanović : Možete samo sanjati “RS kao državu u nastajanju”

23 Avgusta
23:09 2014

AmerSZBIH111Povodom nedavne izjave predsjednice Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović da je “Republika Srpska država u nastajanju i da su naivni oni koji ne razumiju šta je Srpska i šta će biti”, Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) saopćila je da “ovakve poruke da je manji bh. entitet država u nastajanju” mogu samo ubrzati proces u kojem će taj entitet postati administrativna jedinica u nestajanju”.

 – Savjetujem vam da se bavite aerodromom u Trebinju, koji ste vi i vaš partijski šef obećali, energetskim sistemom “Gornji Horizonti” koje ste također obećali, da se bavite kako riješiti probleme zatvaranja enormnog broja područnih škola u manjem BH entitetu, jer nemaju polaznike, bavite se riješavanjem diskriminacije bošnjačke djece u školskom sistemu za koji je vaša Vlada nadležna, bavite se korupcijom koja je ušla u sve pore administrativne jedinice čiju Vladu vodite – navodi se u saopćenju SBiH, koje potpisuje predsjednik Amer Jerlagić.
Kada je u pitanju državnost RS-a, stoji u saopćenju, to se neće dogoditi nikad, “toliko dugujemo onima koji su u ovu državu Bosnu i Hercegovinu ugradili živote u Prijedoru, Srebrenici, Omarskoj, Tomašici, Vlasenci, Žepi, Višegradu, Foči i svim drugim mjestima gdje su genocid i etničko čišćenje bili instrumenti u ostvarivanju bolesnih snova”. (Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku