hamburger-icon

Kliker.info

Jedan od centralnih trgova u Saint Louisu uskoro ce dobiti bosaansko ime

Jedan od centralnih trgova u Saint Louisu uskoro ce dobiti bosaansko ime

09 Septembra
10:36 2006

Nedavni sastanak održan između predstavnika Bosanskohercegovačke zajednice u Saint Louisu sa predstavnicima gradskih vlasti ovog grada na istočnoj strani Savezne države Missouri, urodio je plodom. Predstavnici gradskih vlasti pojavili su se ponovo prošlog ponedjeljka u restoranu „Taft“ gdje su po nekoliko zahtijevanih tačaka od strane bh. zajednice izvjestili naše predstavnike o već postignutim rješenjima.

Nakon što je sa zadovoljstvom konstatovano da se od prethodnog sastanka, nakon povećane policijske kontrole, u bh. biznis eriji nije desilo niti jedno obijanje radnji, pristupilo se rješavanju druga dva pitanja. Pitanje bezbjednosti saobraćaja na Gravois ulici kao i pitanje uređenja i imenovanja bosanskim imenom trga koji se nalazi na raskršću Gravois ulice i Morganforda. Tom prilikom je istaknuto da za imenovanje bosanskog trga od strane gradskih vlasti za sada ne postoje nikakve smetnje i da je samo pitanje vremena kada će trg dobiti adekvatno bosanskohercegovačko ime.

U tom kontekstu narednih dana organizovan je sastanak predstavnika bh. zajednice na kojem se razgovaralo o zajedničkom nastupu svih četrnaest postojećih bh. organizacija u Saint Louisu. Složno do cilja, zajednički je moto većine  bh. organizacija ovog grada a u interesu svih oko 70.000 hiljada  građana bh. porijekla koji, kako neke slobodne procjene govore, već godinama odvajaju značajna sredstva za Saint Louis plaćajući uredno svoje personalne ili biznis takse.

Sabah/kliker.info

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku