hamburger-icon

Kliker.info

Jeb Bush zbog nepopularnog brata napušta politiku

Jeb Bush zbog nepopularnog brata napušta politiku

22 Decembra
09:41 2006

"No tengo futuro (Nemam budućnosti)", rekao je Jeb Bush novinarima medija na španjolskom jeziku u Miamiju, odgovarajući na pitanje o daljnjim političkim ambicijama nakon što idući mjesec napusti guvernersku dužnost.
Popularni guverner Floride u dva mandata često je opisivan kao okretan političar s dobrim izgledima da naslijedi svoga oca i brata u Bijeloj kući.No, neomiljenost i vrlo slaba podrška koju ima stariji brat za svoju politiku, doveli su do toga da Jeb Bush mora odustati od planova svoje političke budućnosti, nakon što je u proteklih osam godina vodio jednu od ključnih, izborno neizvjesnih, država SAD-a.Jeb Bush nije obrazlagao izjavu kako nema političke budućnosti, no protekle je godine više puta izjavljivao da se neće kandidirati za predsjednika, te da mu nikad nisu godili razgovori o "Bushu III. ili o predsjedničkoj dinastiji Bush"."Jeb bi bio izvanredan predsjednički kandidat", izjavio je senator iz Kansasa Sam Brownback, koji se u srijedu pridružio Bushu na večeri Kubansko-američkog odbora za političku akciju u Miamiju.Republikanac Brownback, koji je i sam prije tri tjedna osnovao odbor za ispitivanje njegovih izgleda za predsjedničku kandidaturu, priznao je neizravno kako je "pitanje naslijeđa" trenutačno uteg na vagi koji govori protiv Jebove kandidature.
"Moguće je da bi ljudi željeli vidjeti drugo ime", rekao je Brownback.Bivši predsjednik George H. W. Bush, otac sadašnjeg predsjednika, početkom prosinca se rasplakao za govornicom parlamenta u Floridi, govoreći o svom drugom sinu Jebu Bushu kao "primjeru političkog čelnika", u povodu završetka njegova drugog guvernerskog mandata.James Moore, koji je već 30 godina kroničar obitelji Bush, analizirao je tada za TV mrežu NBC zašto su 82-godišnjeg bivšeg predsjednika shrvali osjećaji na oproštaju njegova sina od guvernerske dužnosti.

Moore
je, među inim, kazao kako je Jeb oduvijek bio intelektualac u obitelji, dok je Georgea više zanimao baseball i druženje s prijateljima, no na kraju George završava drugi predsjednički mandat, a Jeb se mora pomiriti sa skromnom političkom karijerom i odustati od predsjedničkih ambicija. Otac je uvijek vidio Jeba u Bijeloj kući a ne Georgea, no ispalo je drukčije, kazao je
Moore
.
Hina-Jutarnji list

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku