hamburger-icon

Kliker.info

Javna polemika Sulejmana Tihića i Fahrudina Radončića

Javna polemika Sulejmana Tihića i Fahrudina Radončića

16 Novembra
13:07 2006

Fahrudin Radončić, vlasnik Dnevnoga avaza, od početka ove godine protiv mene vodi medijsku hajku preko svojih izdanja. Iznosi neistine i poluistine, svjesno manipulirajući činjenicama i sugovornicima, sa namjerom da dezinformira javnost u vezi sa mojim aktivnostima i ličnošću.
To sve čini iz ličnih interesa, vođen željom da direktno utiče na donošenje raznih političkih i drugih odluka u svoju korist. Ratnoprofiterski moćnici žele odlučivati o imenovanjima u ključnim institucijama, privatizaciji, koalicijama, dodjeli poslova i koncesija, ko može i treba da bude predsjednik države i vlade, ministar, ambasador itd. Ovaj krug čini sve da ostvari svoj cilj, a to je da suspendira legalne državne institucije i nastavi donositi odluke na sijelima i minderima, kako su ranije radili. To bi bilo najgore i najopasnije po državu Bosnu i Hercegovinu i naše građane, posebno Bošnjake, i ja na to neću pristati!
Neprofesionalnost i nekorektnost Dnevnog avaza ide dotle da uopće ne objavljuju demantije na tekstove i navode, ili ih, pak, jedva objave maksimalno skraćene. Najnoviji primjer je tekst u današnjem broju (15. novembar 2006.). Imovinske kartone potpisujem pod punom moralnom i krivičnom odgovornošću i pozivam nadležne institucije da provjere sve što je u njima navedeno. Dnevni avaz, očito, to ne smatra obavezom niti profesionalnom praksom. Stoga još jedanput odbacujem sve što ovaj list i druga AVAZOVA izdanja pišu o meni.
Budući da Radončić ne odustaje od ove hajke i obmanjivanja javnosti, pozivam građane koji čitaju ovaj dnevni list ili se na bilo koji način preko njega informiraju, da sve navode Dnevnog avaza u vezi sa mnom, mojim

radom i aktivnostima ne prihvate ili, u najmanju ruku, provjere. Tragom tvrdnji koje je dao Sulejman Tihić, izjavu za javnost dao je i utemeljitelja "Avaza" Fahrudin Radončić, koji je direktno prozvan. "Vrlo je indikativno da, tek nakon što mu je 400 hiljada bošnjačkih glasača okrenulo leđa, Tihić obavještava javnost o tobožnjoj mojoj desetomjesečnoj kampanji protiv njega. Očigledno da Tihića najviše boli da je u BiH zabilježen svjetski kuriozitet da glasači jedne stranke, odnosno SDA, nisu htjeli glasati za svog kandidata za šefa države, već su svoje glasove dali njegovom rivalu iz suparničke stranke, odnosno, Harisu Silajdžiću. 
Također, više je nego očito da se Tihić nalazi u panici nakon što je inače, nedemokratska SDS smijenila svog predsjednika Dragana Čavića i time održala lekciju iz demokratije SDA-u i SDP-u, čiji su predsjednici, za razliku od Čavića, dobili mnogo manje glasova od svojih stranaka. Što se tiče podle tvrdnje kako ja želim određivati šta će se raditi u državi, mogu samo reći da Tihić ponovo otkriva svoje lice predratnog komunističkog tužioca, koji su bili poznati po tome da svojim neistomišljenicima mogu izmisliti i podvaliti sve i svašta.
Tu vrstu podmetanja s gnušanjem odbacujem, a najbolji dokaz toga je višegodišnja kampanja "Dnevnog avaza" protiv neviđenog kriminala koji su počinili Tihićevi privatizacijski jarani i njegov politički mentor Zlatko Lagumdžija. Njih dvojica, kao dva politička luđaka, jedini u ovoj zemlji ne žele da priznaju izbornu volju građana i to je problem njih i njihovih stranaka, koje u bolesnom vlastoljublju ne žele da napuste, iako je to precizna izborna poruka birača.
Zato, predlažem Tihiću da, umjesto polemike sa mnom, precizno odgovori na javno pitanje advokata Faruka Balijagića: šta znači njegovo kodno ime "Mane" koje je dobio dok je boravio kod Fikreta Abdića u Rijeci?Tihićeva izjava da pod punom odgovornošću potpisuje imovinske kartone je, treba mu vjerovati,

tačna . Kao i to da u Sarajevu ima stan vrijedan 106 hiljada KM. Ali, onda to znači da, kada tvrdi da nema stana u Sarajevu, javno laže čitaoca sedmičnika "Start", jer je tamo izjavio da nema riješeno stambeno pitanje u Sarajevu. Inače, neovisno od ovog demantija, Tihić će svoje laži o meni imati priliku da objasni na redovnom sudu", navodi se u izjavi Fahrudina Radončića.

(Fena)

 

 

 

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku