hamburger-icon

Kliker.info

Javna krivična prijava Tužilaštvu BiH : SNSD predstavio “pasoš” Republike Srpske

Javna krivična prijava Tužilaštvu BiH : SNSD predstavio “pasoš” Republike Srpske

08 Januara
18:36 2018

Podmladak SNSD-a na Trgu Krajine u Banjaluci predstavio je danas pasoš Republike Srpske.Na pasošu je otisnut datum izdavanja 9. januara 2018.godine, a izrađen je u čast promovisanja Dana republike.

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas je postavljen štand na kojem su dijeljeni pasoši.Prvi pasoš dobila je premijer RS, željka Cvijanović, a nakon nje i drugi zainteresovani građani, javljaju Nezavisne novine.

Agencija Patria javlja da je  danas SDA pozvala  Tužilaštvo BiH da konačno počne ispunjavati svoje obaveze u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Odbijanje primjene odluke Ustavnog suda BiH o 9. januaru od strane zvaničnika entiteta RS predstavlja flagrantnu povredu suvereniteta BiH. Zvaničnici entiteta RS ne samo da su odbili ispoštovati tu odluku, već je u tom entitetu ponovo donesen zakon kojim se potvrđuje diskriminacija građana nesrpske nacionalnosti, a protivno Ustavu BiH, Evropskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava i odluci Ustavnog suda BiH.

Nedopustivo je da Tužilaštvo BiH izbjegava postupiti po prijavi Ustavnog suda BiH iz 2016. godine, jer se ne može drugačije tumačiti činjenica da do sada niko nije odgovarao za očigledno krivično djelo.

Sve institucije BiH, pa i Tužilaštvo BiH, dužne su bezrezervno izvršavati svoje obaveze koje proističu iz Ustava i zakona. U protivnom, bit će odgovorni za sve negativne posljedice koje su nastupile zbog nepostupanja.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku