hamburger-icon

Kliker.info

Jadranka Kosor u Tuzli : Hrvatska želi BiH kao jedinstvenu zemlju svih naroda

Jadranka Kosor u Tuzli : Hrvatska želi BiH kao jedinstvenu zemlju svih naroda

25 Januara
04:00 2010

Premijerka Republike Hrvatske Jadranka Kosor sinoć je boravila u Tuzli gdje je primila nagradu za ličnost godine Zapadnog Balkana koju joj je dodijelio Tuzlanski list. U gradu na zrnu soli izrazila je zadovoljstvo ovom nagradom, posebice kako je istaknula zbog činjenice da ova nagrada dolazi iz novinarske kuće i od novinara čijoj branši je i sama pripadala.Tijekom svoje posjete Tuzli, premijerka Kosor dotaknula se i odnosa između BiH i Hrvatske. Rekla je da će sve učiniti na jačanju dobrosusjedskih odnosa te da će Republika Hrvatska i njezina Vlada podupirati BiH ka euroatlantskim integracijama.
„Nastojat ću samo raditi i graditi – graditi mostove među ljudima i narodima, mostove i prijateljstva, mostove razumjevanja koji mogu donijeti samo dobro i na gospodarskom i na umjetničkom planu. Želim njegovati kulturu građenja i to je moj osobni cilj i moje osobno iskustvo. To je uvijek puno teže njegovati nego njegovati onu drugu kulturu – kulturu rušenja“, istaknula je premijerka kazavši da građenje kulture mostova i prijateljstva zahtijeva napor, odricanje, kompromise i ulaganje samoga sebe.
OKRENUTI SE BUDUĆNOSTI                  Govoreći o odnosima dvije zemlje, premijerka je istaknula da građani BiH mogu u potpunosti računati na potporu Vlade RH. „Mi ćemo učiniti maksimum napora da i ova zemlja krene putem EU punim njedrima. I kao jedan znak svega toga – mi smo krajem prošle godine donijeli odluku o ustupanju pravne stečevine Europske unije svim zemljama koje to žele. To je jedan dar koji je na izgled simboličan, ali koji puno govori“, rekla je Kosor.Na kraju je posebice naglasila to da će Republika Hrvatska uvijek podržavati BiH u kojoj žive tri konstitutivna naroda i na punu potporu RH u tom smislu. „Ovo mora biti zemlja svih naroda koji žive u ovoj prelijepoj zemlji. To je dobro za budućnost naroda koji ovdje žive, ali i za našu budućnost u Hrvatskoj jer smo susjedi i jer ćemo tako živjeti zauvijek. Mi želimo živjeti dobro i uspješno“, kazala je premijerka Kosor i dodala da teška prošlost još uvijek nije tako daleko da bi se zaboravila, ali da zbog takve prošlosti narodi susjednih zemalja moraju biti okrenuti budućnosti.   (Kliker.info-RSE)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku