hamburger-icon

Kliker.info

Jack Dorsey odlazi s pozicije izvršnog direktora Twittera: ‘Vrijeme mi je da odem’

Jack Dorsey odlazi s pozicije izvršnog direktora Twittera: ‘Vrijeme mi je da odem’

30 Novembra
05:23 2021

Jack Dorsey podnio je ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora Twittera, objavivši tvit da je “konačno vrijeme da ode”.

Dorsey je na svom privatnom Twitter računu napisao da je “uistinu tužan, ali i uistinu sretan” što napušta tvrtku čiji je suosnivač. 

Potvrdio je da će ga zamijeniti Parag Agrawal, tehnološki direktor Twittera. Bit će u upravi tvrtke do proljeća 2022. radi uspješne tranzicije prije nego što potpuno napusti tvrtku. 

Dorsey je još osnivač i izvršni direktor tvrtke za financijske usluge Square. 

Već je napustio Twitter 2008. godine, vratio se 2011., a 2015. postao po drugi put izvršni direktor. 

“Želim da svi znate da je ovo bila moja odluka. Bila mi je teška, naravno. Volim ovu uslugu i kompaniju i sve vas puno volim”, dodao je. 

“Uistinu sam tužan, ali i uistinu sretan. Nema puno tvrtki koje stignu do ove razine. I nema puno osnivača koji biraju svoju kompaniju umjesto vlastitog ega. Znam da ćemo dokazati da je ovo bio pravi potez.”

Dodao je da je Agrawal bio njegov izbor već neko vrijeme jer “duboko razumije tvrtku i njezine potrebe”.”Parag je stajao iza svake važne odluke koja je pomogla u poboljšanju ove tvrtke”, dodao je. 

“On je znatiželjan, pronicljiv, razuman, kreativan, zahtjevan, samosvjestan i skroman. Vodi sa srcem i dušom i netko je od koga svaki dan učim. Moje povjerenje u njega kao izvršnog direktora je ogromno”, naveo je Dorsey. 

Oglasio se i sam Agrawal.

“Veselim se nadogradnji svega što smo postigli pod Jackovim vodstvom i neizmjerno sam entuzijastičan zbog prilika pred nama”, rekao je. 

Dorsey je prethodno bio pod pritiskom Paula Singera, osnivača hedge fonda Elliott, da odstupi s pozicije izvršnog direktora Twittera. 

Prošle godine su Elliott i Singer objavili da Dorsey ne može biti izvršni direktor i Twittera i Squarea prije nego što su postigli dogovor s tehnološkom tvrtkom. 

Div društvenih mreža, kao i širi sektor, bio je pod stalnim nadzorom vezano uz moderiranje štetnog sadržaja online, uključujući način na koji rješava problem dezinformacija te rasističkih i ostalih uvredljivih objava. 

Brojni pozivaju na veću regulaciju sektora i veću odgovornost najviših menadžera internetskih kompanija. 

“Volim Twitter”, napisao je Dorsey u nedjelju u svom posljednjem tvitu prije nego što je najavio odlazak.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku