hamburger-icon

Kliker.info

Iznevjerena očekivanja : Obama na čelu liste najgorih američkih predsjednika nakon Drugog svjetskog rata

Iznevjerena očekivanja : Obama na čelu liste najgorih američkih predsjednika nakon Drugog svjetskog rata

03 Jula
07:13 2014

obama003Američki predsjednik Barack Obama, koji se suočava s još jednim teškim mandatom, izbio je u vrh liste najgorih lidera Sjedinjenih Američkih Država od Drugog svjetskog rata naovamo, pokazuju rezultati ankete koji su u srijedu objavljeni u SAD-u.Oko 33 posto ispitanika vide ovog demokratskog predsjednika, koji je izabran na čelo SAD-a 2008. i ponovo izabran 2012. godine, kao najgoreg lidera u poslednjih 70 godina, prema anketi koju je proveo institut za istraživanje javnog mnijenja Sveučilišta Quinnipiac, prenosi Tanjug agenciju AFP.

Blizu Obame je po nepopularnosti samo njegov prethodnik, republikanac George W. Bush, koji je na dužnosti bio od 2001. do 2009. godine, a kojeg najgorim američkim predsjednikom smatra 28 posto Amerikanaca.S druge strane, 35 posto ispitanika smatra da je republikanac Ronald Reagan, čiji je predsjednički mandat trajao od 1981. do 1989. godine, najbolji lider kojeg je zemlja imala od 1945. godine, dok se 18 posto u tom smislu radije opredeljuje za Billa Clintona, a 15 posto za ubijenog predsjednika Johna F. Kennedyja.

Na dnu po popularnosti

“Za 69 godina američke povijesti i među 12 predsjednika, Obama se, zajedno s Bushom, nalazi na samom dnu ljestvice popularnosti”, objašnjava Tim Malloy, pomoćnik direktora instituta za istraživanje javnog mnijenja Sveučilišta Quinnipiac.Skoro 45 posto ispitanika ocjenjuje, također, da bi Amerika bila u boljoj situaciji da je republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney pobijedio na izborima 2012. godine u utrci s Obamom, dok je 38 posto Amerikanaca mišljenja da bi zemlja u tom slučaju bila u gorem stanju nego što je sada.Samo 40 posto ispitanih Amerikanaca odobrava način na koji Obama rukovodi ekonomijom, a tek 37 posto pozdravlja njegovo upravljanje vanjskom politikom, zaključuje francuska agencija. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku