hamburger-icon

Kliker.info

Izlazna varijanta : Vučić zamolio Dodika da razmotri odluku o referendumu

Izlazna varijanta : Vučić zamolio Dodika da razmotri odluku o referendumu

17 Jula
16:12 2015

vuckodo8Premijer  Srbije Aleksandar Vučić zamolio je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da još jednom razmotri odluku o raspisivanju referenduma, ukazujući na širi kontekst tog problema.

“Iako nisam na otvoren način postavljao to pitanje, radi se o suverenoj odluci RS. Zamolio sam u ime Srbije da samo još jednom razmotre odluku. Zahvalan sam što poštuje to viđenje Srbije za koje mislim da je u ovom trenutku cjelovito sveobuhvatno i ozbiljno”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka s Dodikom, zahvalivši mu što je ostavio prostor za razgovor o referendumu.Dodao je takođe da je spreman da, ukoliko Dodik to bude tražio, “pomognemo u iznošenju dodatnih argumenata koji bi doprineli lakšem sagledavanju cjelokupne situacije. Spreman sam da to uradim i ako treba pred poslanicima u RS”.”Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS. Ali sam danas na moju inciijativu, zahvalan Dodiku što je prihvatio ovu vrstu razgovora”, rekao je Vučić primjetivši da bi “Srbija teško postojala bez RS, a i RS ništa manje teško bez Srbije”.

Konačna odluka je, ponovio je, na RS.

Tema razgovora bio je i događaj u Srebrenici, te su se Vučić i Dodik saglasili da se tamo desio pokušaj destabilizacije regiona, ali i da je neophodno uspostaviti i održati mir kao i punu stablizaciju u regionu i BiH.

Vučić i Dodik razgovarali su danas i o otpočinjanju radova na mostu Bratunac-Ljubovija, kao i robnim kreditima i modelima infrastrukturnog povezivanja.

Vučić je rekao danas da nikoga neće krivično goniti zbog napada na komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari, jer veruje da će nadležni organi Srbije, RS i BiH obaviti posao koji im je propisan zakonom, te da će počinioci odgovarati.

“Ne tražimo ni pravnu ni političku osvetu”, poručio je Vučić na konferenciji za štampu poslije razgovora sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

On je naglasio da ga ne interesuju nikakve građanske parnice ni zahtjevi za nadoknadu građanske štete.

“Kao učesnik događaja u Potočarima nekako kada prođe određeno vreme, motate slike po glavi, pokušavate da suzbijete gnev zbog svega što se dogodilo i odnosa mnogih ljudi, čudnih odgovora koje sam slušao u poslednje vreme, neverovatnih teorija, a sve je bilo tako jednostavno i očigledno za svakog ko je bio tamo”, naveo je Vučić.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Muharem
    Muharem 17 Jula, 20:43

    Bravo momci ! Srbi su zasluzili da od svoje zemlje naprave svoju drzavu , a ne kao ovi nasi metuzalemi sto samo na svoj dzep misle dok narod gladuje i zemlja se raspada..

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku