hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović tvrdi da se neće ponoviti 1990-te : Postoje garancije međunarodnih sila koje garantiraju Dejtonski sporazum, ali je najvažnija bošnjačka snaga !

Izetbegović tvrdi da se neće ponoviti 1990-te : Postoje garancije međunarodnih sila koje garantiraju Dejtonski sporazum, ali je najvažnija bošnjačka snaga !

22 Maja
02:17 2019

U okviru javnog iftara u Zenici večeras se prisutnim građanima kratko obratio i predsjednik SDA Bakir Izetbegović koji je govorio i o političkim temama, ali i iznio neka obećanja.

Kako javlja Klix.ba na početku se osvrnuo na djelo bivšeg načelnika Zenice Husejina Smajlovića, a onda je građanima poručio da se 1990-te nikada više neće ponoviti, ali da treba jačati namjensku industriju i međusobno povjerenje.

“Ovdje, u Zenici žive veliki radnici, veliki ratnici, dobri Bošnjani i skromni muslimani. Neću večeras puno o politici. Naoko mučno stanje. Neće se ponoviti 1990-te. Nikad se to više neće ponoviti ako Bog da. Ali da se ne bi ponovilo trebamo biti jaki. Postoje garancije međunarodnih sila koje garantiraju Dejtonski sporazum, ali je najvažnija bošnjačka snaga. Jačati međusobno povjerenje, jačati namjensku industriju, uvesti predmete u školi o predvojničkoj obuci”, poručio je Izetbegović.

Kazao je da građani mogu biti uvjereni da će BiH nastaviti svoj NATO put, ali i EU integracije.

“Politika je komplikovana stvar, previše dušmana ima ova zemlja. Prije šest mjeseci su nam govorili da nas nema na političkoj sceni. Onda smo mi to polako načeli, pa malo jače načeli, privukli neke. I bit će taj MAP o kojem priča Milorad Dodik i bit će evropski put ove zemlje i nastavit ćemo ekonomski razvoj. Dakle bit će sve ono što smo obećali. Politika je poput pecanja ribe, dakle vjerujte onima koji to rade. Mi ćemo tu ribu izvući. To vam garantujem”, kazao je između ostalog Izetbegović.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Trpko
    Trpko 22 Maja, 09:16

    Ko to oponaša Isusa i hrani nas ribom.Mi nismo gladni ribe nego pravde i zdravlja a za hranu čemo se sami pobrinuti.Politika je čista samo politikanstvo je prljavo.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku