hamburger-icon

Kliker.info

Izetbegović konačno progovorio o uhapšenom studentu u Turskoj : Za Selmira Mašetovića smo već učinili sve što je u našoj moći !

Izetbegović konačno progovorio o uhapšenom studentu u Turskoj : Za Selmira Mašetovića smo već učinili sve što je u našoj moći !

07 Juna
18:15 2018

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su institucije Bosne i Hercegovine i on lično učinili sve što je bilo u njihovoj moći da se pomogne studentu Selmiru Mašetoviću koji je uhapšen u Turskoj pod optužbama da je pripadnik organizacije FETO.

“Već smo učinili sve što je bilo u našoj moći. Veoma intenzivno se radilo na tome da se Selmiru pomogne. Nije se pričalo, već se radilo, i moj kabinet je bio sve vrijeme uključen. Ovo nije stvar koja se rješava razgovorom predsjednika, mada je kabinet predsjednika Erdogana bio s naše strane upoznat sa slučajem. Ovo se rješava upornim radom našeg konzula i ambasadora na terenu i institucija države, kao što se riješilo i u par ranijih sličnih slučajeva”, kazao je Izetbegović za Faktor.

Selmir Mašetović, bh. student rodom iz Gradačca, uhapšen je 22. maja u Turskoj, u gradu Ušaku, zbog sumnje da je sljedbenik organizacije FETO Fetulaha Gulena.

Selmiru se na teret, osim veze sa organizacijom FETO koju Turska smatra terorističkom, stavlja i korištenje aplikacije ByLock. Turske vlasti tvrde da su je pripadnici FETO-a koristili prilikom pokušaja puča u Turskoj u julu pretprošle godine. Selmirova porodica, ipak, tvrdi da je student za to vrijeme boravio u Bosni i Hercegovini, javlja TV N1.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku