hamburger-icon

Kliker.info

Ispunjeno predizborno obećanje : Kusturica imenovan za savjetnika Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH

Ispunjeno predizborno obećanje : Kusturica imenovan za savjetnika Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH

14 Marta
02:35 2019

Milorad Dodik imenovao je re\isera Emira Kusturicu za svog savjetnika u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, objavljeno je u srijedu na stranicama ove institucije.

Kako je navedeno, Dodik će u Predsjedništvu imati ukupno deset savjetnika i šefa kabineta. Iz kabineta predsjedavajućeg Dodika nije navedeno o kakvoj savjetničkoj poziciji se radi.

Dodik je još nakon pobjede na izborima u oktobru prošle godine najavio da će Kusturicu imenovati za savjetnika.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH za šefa kabineta postavio je Danijela Dragičevića. On je ranije bio angažovan kao Dodikov šef kabineta za vrijeme dok je novoizabrani član Predsjedništva BiH obavljao dužnost predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Pored Kusturice predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine savjetuju i Dragoljub Reljić (savjetnik za ustavnopravna pitanja), Ana Trišić Babić (savjetnica za vanjsku politiku), Pero Simić (savjetnik za informisanje), Dragan Vuković (savjetnik za sigurnosnu politiku), Radovan Kovačević (savjetnik za unutrašnju politiku) i Radomir Božić (savjetnik za ekonomska pitanja). 

Kao savjetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savjetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku