hamburger-icon

Kliker.info

Inzko čestitao Bellenu : Drago mi je da Bosanci i Hercegovci, a među njima posebno Srbi, nisu slijedili Dodikov poziv da glasaju za Hofera

Inzko čestitao Bellenu : Drago mi je da Bosanci i Hercegovci, a među njima posebno Srbi, nisu slijedili Dodikov poziv da glasaju za Hofera

05 Decembra
02:25 2016

inzko_vanderbellenVisoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko čestitao je pobjedniku austrijskih predsjedničkih izbora Alexanderu Van der Bellenu, koga je javno podržavao tijekom predizborne kampanje, čak i s plaćenim oglasima, jer je smatrao da je to najbolji izbor za Austriju.

“Alexander Van der Bellen je bio vjerodostojniji kandidat. On će biti predsjednik koji povezuje. Naposljetku, Van der Bellen je kao kandidat eksplicitno zagovarao i zastupao europske vrijednosti i interese”, izjavio je Inzko.

Za Austriju, koja ima iznimne ekonomske odnose sa Europskom unijom, to je, ističe Inzko, izuzetno važno jer se na taj način osigurava najmanje pola milijuna radnih mjesta. Visoki predstavnik kaže da je Austrija glasala za europski put, put tolerantne i otvorene Austrije koja je do sada primila preko milijun izbjeglica i migranata.

”Zajedno’ je filozofija pobjednika. Drago mi je da Bosanci i Hercegovci, a među njima posebno Srbi, nisu slijedili poziv Milorada Dodika da glasaju za kandidata Hofera, znajući, naravno, kakve stavove po pitanju stranaca zastupa gospodin Hofer”, izjavio je visoki predstavnik Valentin Inzko povodom rezultata predsjedničkih izbora u Austriji.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je po drugi put “pogriješio” u svojim pozivima za koga da se glasa. Prvi put tokom srbijanskih izbora u utakmici između Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, kada je podržao kandidata Demokratske stranke te sada na austrijskim izborima sa pozivom da se glasa za desničarskog kandidata Hofera.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku