hamburger-icon

Kliker.info

Informacije o naoružavanju demonstranata u FBiH su dio specijalnog rata

Informacije o naoružavanju demonstranata u FBiH su dio specijalnog rata

13 Februara
00:00 2014
Avaz

Avaz

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je za AA kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentirati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komen

tirati”, rekao je Lukač.

Komentirajući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, političkog analitičara iz Tuzle, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS.

Nuhić je, pored ostalog, rekao da su pojedini aktivisti “Udara”, neformalne tuzlanske organizacije koja stoji iza demonstracija u tom gradu, nedavno boravili u inostranstvu gdje su im, kako je rekao Nuhić, obavještajne službe pojedinih zapadnih zemalja na raspolaganje stavile kompletne magacine naoružanja koje bi trebalo da bude upotrebljeno u slučaju prelijevanja demonstracija na teritoriju RS.

Inače, Nuhić je izjavio da ”ne postoji ni najmanja sumnja da je socijalni bunt u FBiH maksimalno ispolitizovan i stavljen u funkciju nasilne unitarizacije BiH”.

(Kliker.info/AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku