hamburger-icon

Kliker.info

I Obama pozdravio odluku : Podignute optužnice protiv šest policajaca U Baltimoru

I Obama pozdravio odluku : Podignute optužnice protiv šest policajaca U Baltimoru

01 Maja
22:14 2015

Baltimor4Tužilaštvo u Baltimoreu podiglo optužnice protiv svih šest policajaca koji su bili suspendovani nakon smrti Afroamerikanca Freddieya Graya u policijskom pritvoru, a američki predsednik Barack Obama izjavio je da je od vitalnog značaja da se sazna istina o smrti.”Pravda mora biti zadovoljena, svi dokazi moraju biti iznijeti”, kazao je Obama.

Državni tužilac Marilyn Mosby rekla je da su objavljeni nalozi za hapšenje policajaca iz Baltimorea zbog Grayeve smrti, nakon koje su izbili višednevni neredi i protesti u Baltimoreu.

“Rezultati naše sveobuhvatne, temeljne i nezavisne istrage, uz potvrdu patologa da je Grayeva smrt ubistvo, dovela nas je do uvjerenja da je to dovoljno za podizanje krivične prijave”, rekla je Mosby na konferenciji za novinare.

U Baltimoreu i drugim gradovima SAD i sinoć su održani novi protesti zbog smrti mladog Afroamerikanca od povreda zadobijenih poslije hapšenja, javljaju danas američki mediji. Jedna baltimorska televizija je objavila navode iz policijskog izvještaja i izvještaja patologa, iz kojih se vidi da je Gray zadobio smrtonosne povrede u policijskom kombiju, gdje je udario glavom o metalni dio pošto nije bio vezan.

(Kliker.info-Tanjug)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku