hamburger-icon

Kliker.info

Hrvatskog voditelja Zorana Šprajca kaznili zbog priče o Gazi, on sarkastično poručio: Djeca su tamo vesela i sretna

Hrvatskog voditelja Zorana Šprajca kaznili zbog priče o Gazi, on sarkastično poručio: Djeca su tamo vesela i sretna

04 Novembra
14:57 2023

Zoran Šprajc, popularni hrvatski TV voditelj, u svojoj sinoćnjoj epizodi emisije “Stanje nacije” osvrnuo sa na prošlosedmično izdanje kada je govorio o izraelskim napadima na Gazu.

Tada je Šprajc Izrael okarakterisao kao terorističku državu zbog njihovih metoda koje koriste kao odmazdu za napad Hamasa koji se dogodio 7. oktobra.

Šprajc je kazao kako ga je zbog takvih komentara kaznio i YouTube. Sarkastično je prokomentarisao kako je “Gaza postala jedno od najljepših područja na svijetu”.

– U prošloj emisiji dogodio nam se propust, jer smo govoreći o zbivanjima u Pojasu Gaze istakli kako u obračunu s terorizmom i Izrael koristi terorističke metode te time zapravo i sama postaje teroristička zemlja. To je možda bio pomalo promašen pristup zbog osjetljivih snimki iz Gaze zbog kojih je platforma YouTube ograničila pristup tim snimkama naše emisije, iako ih je cijeli svijet gleda danonoćno na društvenim mrežama i u televizijskim emisijama.

Dakle, ne vjerujte snimkama razorene Gaze, ubijene i ranjene djece, gladnih i žednih civila. Jer nakon nedavne Humanitarne intervencije Izraela u Pojasu Gaze, da ne kažem Specijalne humanitarne operacije u Pojasu Gaze, to je postalo jedno od najljepših područja na svijetu. U njemu se djeca sretno i veselo igraju na prekrasnim pješčanim plažama ili na Play Stationu uživaju u trećem nastavku Balkan Warsa.

Pa ponekad djeca možda i prasnu, ali od smijeha, ne od bombi. A zahvaljujući izraelskim investicijama i ulaganjima u ekonomiju Gaze, dostignuta je skoro puna zaposlenost i standard koji premašuje standard civila u Tel Avivu koji sa zavisnošću gledaju kako žive njihova braća Palestinci u Gazi, rekao je Šprajc.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku