hamburger-icon

Kliker.info

HNK: Ljekari zarađivali krivotvorenjem recepata za ljekove

HNK: Ljekari zarađivali krivotvorenjem recepata za ljekove

20 Septembra
23:25 2006

– Naime, oni su u medicinskim kartonima nalazili imena pacijenata i izdavali fiktivne recepte za lijekove od kojih ti ljudi nisu bolovali. Postoje indicije da su doktori izdavajući takve fiktivne recepte za lijekove, a preko apoteka koje su izdavale fakture, od ovog Zavoda nastojali iznuditi sredstva u vrijednosti lijekova – kaže Ravić.   On dodaje da su  doktori imali namjeru na ovaj način sebi ili nekome drugome pribaviti imovinsku korist čime su oštetiti budžet ZZO te uskratiti prava osiguranim osobama sa područja HNK-a.
– Zbog uočenih nepravilnosti ZZO HNK-a bio je prinuđen oduzeti šifre za određeni broj doktora iz Rame i Konjica, pa oni više neće imati pravo izdavati recepte za lijekove
– rekao je Ravić.
O događaju je obaviješteno Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog koje će pokrenuti istragu protiv ljekara, koji će zbog nedjela krivično odgovarati. Ravić kaže da su nedjela u Prozoru-Rami i Konjicu otkrivena metodom slučajnog uzorka, te da će se istraga proširiti i na druge medicinske ustanove u HNK.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku