hamburger-icon

Kliker.info

“Hiljade pahulja bijelih”: Veliki koncert u spomen na Kemala Montena u Zagrebu

“Hiljade pahulja bijelih”: Veliki koncert u spomen na Kemala Montena u Zagrebu

20 Januara
08:11 2016

kemolisinski2Udruženje “Kemal Monteno” organizirala je povodom prve godišnjice smrti ovog značajnog kantautora koncert u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” na kojem su nastupili brojni Montenovi prijatelji, kolege i saradnici.Koncertna dvorana “Vatroslav Lisinski” povodom koncerta, nazvanog po poznatoj skladbi Kemala Montena “Hiljade pahulja bijelih”, bila je prepuna, svih 1.800 sjedala večeras je bilo rasprodano, do posljednjega mjesta.

Brojni poznati umjetnici, suradnici i kolege odazvali su se pozivu za sudjelovanje na ovom koncertu, na kojem su izvodili pjesme koje je izvodio Kemal Monteno, kao i pjesme koje su umjetnici izvodili s njim u duetu, ali i pjesme koje je Monteno pisao za druge izvođače.

U Montenovu čast nastupilo je ukupno 26 umjetnika i sastava, a među najzvučnijim imenima tu su Amir Kazić Leo, Boris Novković, Dražen Žerić Žera, Gabi Novak, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Haris Džinović, Rade Šerbedžija, Saša Matić, Tarik Filipović, Tereza Kesovija, Teška Industrija, Željko Bebek i dr.

Mogle su se čuti vječne numere kao što je “Nekako s proljeća”, “Sarajevo, ljubavi moja”, “Hiljade pahulja bijelih” i drugi veliki Kemini hitovi.

Izvođače na sceni pratio je orkestar Nikše Bratoša, a koncert Prijatelji i Kemo, “Hiljade pahulja bijelih”, koncert je za kojega Udruga “Kemal Monteno” očekuje kako će zaživjeti kao tradicija u spomen na ovog značajnog umjetnika koji je preminuo prošle godine.

(Kliker.info-AA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku