hamburger-icon

Kliker.info

Heroj iz Alabame : Probijao se 10 kilometara kroz snježnu oluju kako bi spasio pacijenta (Video)

Heroj iz Alabame : Probijao se 10 kilometara kroz snježnu oluju kako bi spasio pacijenta (Video)

01 Februara
16:59 2014

alabamastorm2Nevrijeme i oluja blokirali su dijelove Alabame u SAD-u, ali to nije spriječilo neurokirurga Zenka Hrynkiwa da ispuni svoju liječničku dužnost i probije se do pacijent kojem je hitno trebala pomoć.Za vrijeme radnog vremena u bolnici u Birmingham Brookwoodu kontaktirali su ga iz bolnice u Trinityju. Tamo ga je čekao pacijent kojem je život visio o koncu. Doktor Hrynkiwa nije oklijevao. Automobilom se bilo ne moguće probiti, a telefoni su malo radili, malo ne. Stoga je odlučio hodati 10 kilometara po snježnoj oluji.

‘Šanse za preživljavanje bile su mu jako male. Dok sam hodao sestre su nekako uspjele stupiti sa mnom u kontakt. Kazale su mi da pacijent više nije pri svijesti te da mu je sve lošije. Tada sam shvatio – ako ne stignem do pacijenta umrijet će. Zaista će umrijeti! Nisam mogao dozvoliti da se to dogodi dok sam ja odgovoran’, rekao je Hrynkiw za Associated Press.Odlučni liječnik na kraju je stigao u bolnici. Odmah se pribrao i operirao pacijenta koji se sada oporavlja.'Vjerujte mi, nije to bila lagana šetnja. Vani je bila prava snježna oluja. Probiti se kroz to, ostati pribran i onda operirati jest pokazatelj nevjerojatne fizičke, ali prije svega, mentalne snage’, kazao je njegov kolega Keith Granger, direktor bolnice Trinity. (Kliker.info-JL)

Podijeli

Jedan komentar

  1. bosanac
    bosanac 01 Februara, 20:59

    Ako ima pravde onda bi trebalo mnoge ili sve BiH doktore a posebno one u kosevskoj bolnici milom ili silom dovesti u neku veliku salu i prikazati him film o humanosti i podvigu njihovog kolege,nebi li se od sramote bar neko nasao da vraca pare i ostala mita pacijentima koje su pregledali u toplim sobama.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku