hamburger-icon

Kliker.info

HDZ BiH: Izbor Željka Komšića je potvrda majorizacije muslimansko-bošnjačkog naroda nad malobrojnim Hrvatima

HDZ BiH: Izbor Željka Komšića je potvrda majorizacije muslimansko-bošnjačkog naroda nad malobrojnim Hrvatima

03 Oktobra
23:30 2006


Prema obrađenim podatcima pristiglim u Središnji izborni stožer Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH ova stranka ima najviše glasova od svih hrvatskih stranaka na razini BiH i na razini Federacije BiH, kao i na razini Republike Srpske, što znači kako i dalje ostajemo stožerna stranka hrvatskog naroda u BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.
Kada je u pitanju stanje po županijama u FBiH, HDZ BiH je definitivno odnio pobjedu u Posavskoj, Srednjobosanskoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadnohercegovačkoj županiji.
"HDZ BiH zahvaljuje svim biračima koji su i na ovim izborima svoje glasove dali našim kandidatima s izbornih lista, kao i kandidatima HDZ – Hrvatske koalicije HNZ, HSP za držani i federalni Parlament i hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Ive Mire Jovića", navodi se u priopćenju. Kako se ističe u priopćenju, premda je kandidat SDP-a BiH za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH Željko Komšić, za koga su najviše glasovali Muslimani-Bošnjaci u Federaciji BiH već se proglasio budućim članom Predsjedništva BiH, HDZ BiH i dalje drži kako je on svojim izjavama i ponašanjem jasno poručivao kako je kandidat za člana Predsjedništva BiH, a ne hrvatskoga člana. U HDZ-u BiH smatraju kako gospodin Željko Komšić ne može biti legitimni predstavnik hrvatskoga naroda koji mu je dao samo 1 posto svojih glasova, a "kako bi apsurd u ovoj državi punoj apsurda bio još veći Komšić, kao nositelj ‘Zlatnog ljiljana’ koji je zaradio u borbama i protiv hrvatskoga naroda, trebao bi biti civilni zapovjednik hrvatske komponente Oružanih snaga BiH (HVO-a)". "Njegov izbor, bolje reći nametanje, za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH zoran je primjer majorizacije mnogobrojnijega muslimansko-bošnjačkog nad malobrojnijim hrvatskim narodom u BiH i još jedna potvrda nejednakopravnosti i ustavne neravnopravnosti Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH", navodi se u priopćenju.

 

 

(Fena)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku