hamburger-icon

Kliker.info

Haos u Stranci za BiH: Emir Cokoja optužuje Salema Halilovića za rasipanje stranačkog novca

Haos u Stranci za BiH: Emir Cokoja optužuje Salema Halilovića za rasipanje stranačkog novca

03 Novembra
15:42 2015

emir cokojaEmir Cokoja podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjedavajućeg Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Sarajevo i mjesto predsjednika Općinske organizacije ove stranke u Starom Gradu, piše novinska agencija Patria.

Cokoja je u obrazloženju ostavke koju je uputio predsjedniku S BiH Ameru Jerlagiću, naveo kako se na ovaj čin odlučio zbog neslaganja sa finansijskom nedisciplinom i neodgovornom potrošnjom javnog novca (granta iz Parlamenta F BiH), a što direktno utiče na rad i (ne)funkcionisanje OS-a, što je isključiva nadležnost generalnog sekretara Salema Halilovića.

-Podsjećam da je isti taj generalni sekretar posuđivao novac od fizičkih lica u svoju korist i svoj račun, a što sam ranije pisao i upozoravao organe Stranke, uz valjanu argumentaciju.

U jeku predizborne kampanje za Opće izbore 2014. isti taj generalni sekretar (koji je dobio kompenzacionu poziciju broj 1, a kasnije i kompenzacioni mandat u PF BiH) je otišao na godišnji odmor na more, i to vjerovatno sa posuđenim i dobijenim novce, a mi smo ostali lijepili plakate, u pola noći izlazili iz kuće radi kontrole skidanja plakata, pravili i obilazili skupove, šetali gradom i dijelili letke i za istog, davali svoj novac i novac naše djece, trošili svoje vrijeme, gorivo itd…..

Naravno, uz sve navedeno može se i dodati sklapanje neprincipijelnih, nelogičnih i nekonzistentnih koalicija, sa političkim akterima koji su kontinuirano pljuvali po projektima SBiH, i Vama lično, kao generalnom direktoru EP BIH. stoji između ostalog u ostavci koju potpisuje Cokoja.

Cokoja je 2012. godine bio kandidat Stranke za BiH za načelnika Općine Stari Grad.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku