hamburger-icon

Kliker.info

Haos na granici Makedonije i Grčke : Suzavcem i bodljikavom žicom šprotiv izbjeglica !

Haos na granici Makedonije i Grčke : Suzavcem i bodljikavom žicom šprotiv izbjeglica !

21 Avgusta
16:22 2015

zica321Stanje na granici Makedonije i Grčke, kod Đevđelije, je od uvođenje vanredne situacije napeta, a jutros je makedonska policija ispalila suzavac kako bi rastjerala na hiljade migranata i izbeglica koji pokušavaju da iz Grčke pređu u Makedoniju, javila je agencija Reuters.Policija, kako je javio Reutersov dopisnik sa lica mjesta, ne dozvoljava novinarskim ekipama da snimaju mjesto događanja.

Duž granične linije su raspoređene jake policijske snage, a postavljena je i bodljikava žica sa namjerom da se spriječi ulazak talasa migranata iz Grčke u Makedoniju, javili su makedonski mediji.Lokalni mediji su javili da je noćas, oko jedan sat poslije ponoći, grupa od oko 300 migranata uspjela da se probije i pređe na makedonsku teritoriju i sada je u toku akcija njihovog prikupljanja kako bi bili vraćeni u Grčku.

Migranti se žale na brutalnost, nožem uboden policajac

Dio migranata se žali na policijsku brutalnost makedonskih bezbednosnih snaga.Oni kažu da je jednu ženu udario policajac i da se ona sada nalazi u bolnici, ali to za sada nije potvrđeno.Na željezničkoj stanici u Đevđeliji se nalazi stotinak izbjeglica iz grupe koja je uspjela da uđe u Makedoniju.Jedan migrant je nožem ubo policajca. Svjedoci kažu da je policajac ranjen kada je tim makedonske specijalne policije prišao da migrantima kontroliše dokumente.

Jedan migrant je naglo potegao nož i ubo policajca u stomak, javlja makedonski portal Fokus.Policajac je, kažu svjedoci, pao i trzao se na asfaltu u grčevima dok nisu stigla ambulantna kola. Ne zna se da li je policajac preživio, a o ovom događaju se očekuje saopštenje makedonskog MUP-a.

(Kliker.info-N!(

Podijeli

Jedan komentar

  1. Pomozite ljudima
    Pomozite ljudima 21 Avgusta, 17:46

    Molite li se bogu ili samo folirate i njega i sve nas. Niko nije osiromasio pomazuci drugima. Dobicete nazad bjednici sve sto ste dali

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku