hamburger-icon

Kliker.info

Hakeri objavili rat: Večeras rušimo sve portale koji podržavaju režim Milorada Dodika

Hakeri objavili rat: Večeras rušimo sve portale koji podržavaju režim Milorada Dodika

02 Januara
13:35 2015

anonimus2Grupa hakera iz Bosne i Hercegovine najavila je da će od petka navečer napasti sve internet stranice koje imaju veze sa predsjednikom Republike Srpske i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, te premijerkom ovog bh. entiteta Željkom Cvijanović, zbog pritiska koji su izvršili na bh. portal Klix početkom sedmice, piše bh. novinska agencija Patria.

Prva na meti u petak navečer bit će internet stranica Vlade RS-a.Jedan od hakera, koji se predstavlja pod imenom BosnianRoot, u razgovoru za Patriu (NAP) kazao je kako na ovaj način žele očitati lekciju Dodiku, i svim pomoćnicima njegovog režima, koja će ih podučiti da više nikada ne smiju gušiti slobodu medija, jer nikada neće biti toliko moćni da to urade do kraja.

Najveći broj domaćih i međunarodnih organizacija pritisak Dodikovog režima na medije ocijenili su kao prvorazredni skandal, koji nije zabilježen u novijoj historiji Bosne i Hercegovine. Stručnjaci su upozorili, umjesto da se policija i tužilaštva bave skandalom u koji je umiješana prva žena RS-a, vlasti se bave medijima koji su razotkrili istinu.

“Dodik mora shvatiti da pravdu i istinu nikada neće moći ugušiti”, rekao je ovaj haker.. “Čak i kada bi uspio staviti sve medije pod svoju kontrolu, uvijek će biti grupa ljudi koji će istinu ljudima odašiljati, pa makar to bilo i putem hakerskih upada.”BosnianRoot kaže da je svjestan da način, na koji će se obračunati sa Dodikom, nije u skladu sa zakonom. Ali, dodaje, režim koji guši slobodu medija ne zaslužuje ništa bolje nego da mu se odgovori drsko. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku