hamburger-icon

Kliker.info

H. R. McMaster, Trumpov savjetnik za naconalnu bezbjednost : Nasilje u Charlottesvilleu potpada pod definiciju terorizma

H. R. McMaster, Trumpov savjetnik za naconalnu bezbjednost : Nasilje u Charlottesvilleu potpada pod definiciju terorizma

14 Avgusta
07:06 2017

Savetnik predsjednika Trumpa za nacionalnu bezbjednost H.R. McMaster je u intervjuu za mrežu ABC, rekao da jučerašnje smrtonosno nasilje koje je izbilo na skupu bijelih rasista u Charlottesvilleu  u Virginiji  “potpada pod definiciju terorizma i da je možda motivisano mržnjom i rasizmom”.

Američki sekretarijat za pravosudje je otvorio istragu o napadu automobilom u kojem je stradala jedna osoba tokom protesta protiv demonstracija bijelačkih nacionalista i rasista u Charlottesvilleu u Virginiji  . Devetnaest ljudi je tom prilikom ranjeno, dok su dvojica policajaca, koji su pratili nemire iz vazduha, poginula kad se njihov helikopter srušio.

Sekretar za pravosudje Jeff Sesion je rekao “Nasilje i ubistvo tokom napada u Charlottesvilleu  su udar na srž američkog zakona i pravosudja.” On je takodje ukazao ” Kada se takve akcije dogode kao rezultat rasne netrpeljivosti i mržnje one prestavljaju izdaju naših suštinskih vrijednosti i ne mogu se tolerisati.”

Guverner Virginije Terry  McAuliffe je proglasio vanredno stanje pošto je izbio sukob izmedju bijelačkih demonstranata, odnosno nacionalista koji su nosili oklope i štitove kada su se okupili da protestvuju zbog uklanjanja konfederativne statue i kontra demonstranata u Charlottesvilleu u Virginiji .

(Kliker.info-VoA)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku