hamburger-icon

Kliker.info

Gradimir Gojer upozorava : Zašto svi šutimo na opasno raspirivanje četništva u Srbiji?

Gradimir Gojer upozorava : Zašto svi šutimo na opasno raspirivanje četništva u Srbiji?

16 Novembra
17:51 2014

gojer44Dopredsjednik Stranke za BiH (SBiH) Gradimir Gojer oglasio se danas saopćenjem za javnost u povodu “nezabilježene drskosti koju je ispoljila Srpska radikalna stranka dr. Vojislav Šešelj organizirajući 15. novembra javni skup  u Beogradu, na kojem su ponovljene neke od najcrnjih fašističkih misli o prekomponiranju teritorija ex-Jugoslavije“.

”Prosto je neshvatljivo da demokratska javnost u BiH sve ovo prati mirnom šutnjom”, ističe Gojer.

”Retrogradnost pojave Vojislava Šešelja u javnom životu Srbije i njegove neskrivene velikosrpske ambicije, ponovljene na mitingu u Beogradu, pokazuju kako je današnja vlast u Srbiji i dalje potpuno nedistancirana od onoga što je fašističko zlo koje je na naše prostore emanirao četnički pokret”, upozorava dopredsjednik SBiH.

”Oni koji ne shvataju da na cijeloj teritoriji ex-Jugoslavije, posebice u Srbiji, nikad do kraja nije izveden proces denacifikacije svijesti, nisu promišljali koliko je opasno raspirivanje četništva u Srbiji!?! Ne možemo sjediti skrštenih ruku i promatrati razmahivanje zla u našem susjedstvu. Kad organi države BiH ne reagiraju na ovakve pojave, kad šute političke stranke što da očekuju građani kojima nije niti omogućeno da u dostatnoj mjeri medijski progovore o četvrtstoljetnom kontinuiranom trajanju četništva kao logike na političkoj pozornici Srbije odnosno o niti jednom ozbiljnijem pokušaju države Srbije da četničku ideju sasječe u korijenu”, kaže Gojer u saopćenju.

Gojer se solidarišem s majkama Srebrenice, “koje su jedine do kraja izravno progovorile što znači povratak Vojislava Šešelja i njegovo, de facto, oslobađanje…“

”Vojislavu Šešelju je mjesto u ropotarnici povijesnog zaborava, a ne na javnim tribinama i mitinzima. Oni koji  to dozvoljavaju, ali i jednako tako i oni koji mu omogućuju medijsku pompu, bliski su idejama fašizma i zaslužuju svaku vrstu javne osude demokratske javnosti”, smatra dopredsjednik SBiH Gradimir Gojer.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku