hamburger-icon

Kliker.info

Google proriče i budućnost!?

Google proriče i budućnost!?

22 Septembra
07:38 2015

google31Google ima odgovor na sve, ali mnogi su se iznenadili vidjevši linkove na stranicu na kojoj firma “proriče budućnost”. No, kao što ste vjerovatno i pretpostavili, radilo se o nečem drugom.

Iako dijele identičan dizajn, stranica nema veze s Googleom već se radi o stranici u sklopu koje postavljate pitanje nakon čega vam stranica ne daje konkretan odgovor već sugeriše opcije koje su povezane s problemima izbjeglica.

Umjesto rezultata pretrage dobivate poruku: “NARAVNO DA VAM NE MOŽEMO PROREĆI BUDUĆNOST! No, 60 miliona izbjeglica svakog se dana pita imaju li uopće budućnost. Stoga, odlučili smo upotrijebiti ovaj lažni Googleov site kako bismo vam privukli pažnju jer ste zainteresovani za vlastitu budućnost. Razmislite na trenutak o njihovoj budućnost”.

google, izbjeglice

Kristalna kugla sa strane pokazat će vam koliko je novih ljudi prisiljeno pobjeći iz vlastitog doma dok vi piskarate besmislena pitanja na ovoj lažnoj stranici.

Inače, iza stranice stoji holandska firma BrainMedia čiji linkovi vode do stranica UNHCR na kojoj možete pomoći izbjeglicama.

“Kampanja je jako uspješna širom svijeta. To je nevjerovatno. Sretni smo jer ljudima je stalo, dijele ovo i podižu svijet o problemima izbjeglica”, rekao je vlasnik firme Jort Boot.

Podsjetimo, Google je nedavno donirao 1,1 milion eura organizacijama koje se brinu za izbjeglice, pružajući im sklonište i hranu, a organizovali su i prikupljanje novčanih donacija na svojoj stranici.

Vjerovatno ste primijetili traku iznad tražilice u kojoj piše da možete donirati novac za pomoć izbjeglicama. Svako ko posjeti njihovu stranicu google.com/refugeerelief može donirati određeni iznos novca.

Za prvih prikupljenih pet miliona eura, Google će uplatiti još toliko. Cilj je dakle prikupiti deset miliona eura, koji će se potom donirati organizacijama Ljekari bez granica, International Rescue Committee, Save the Children i UNHCR-u.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku