hamburger-icon

Kliker.info

Globalni geostrateški potres : Indija i Pakistan ulaze u sigurnosni pakt s Rusima i Kinezima,rađa se multipolarni svijet !

Globalni geostrateški potres : Indija i Pakistan ulaze u sigurnosni pakt s Rusima i Kinezima,rađa se multipolarni svijet !

11 Jula
16:24 2015

pudlica3Indija i Pakistan započele su u petak postupak pridruženja sigurnosnoj skupini koju predvode Kina i Rusija, nakon dvodnevnog summita koji je organizirao ruski predsjednik Vladimir Putin kako bi pokazao da Moskva nije izolirana u svijetu.Šangajska organizacija za suradnju (SCO) je na sastanku u ruskom gradu Ufi, nakon što je dan ranije tamo održan i summit zemalja rastućih ekonomija, Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južnoafričke Republike (BRICS), priopćila da poziv na pridruženje Indiji i Pakistanu pokazuje da se rađa “multipolarni” svijet.

Te će riječi zasigurno biti glazba za uši Putinu koji tvrdi da SAD ima zastarjelu viziju “jednopolarnog” svijeta kojim dominira Washington te želi pokazati da zapadne sankcije, uvedene zbog pitanja Ukrajine, nisu oslabile Rusiju.

“Razvoj SCO-a se događa u složenoj fazi razvoja međunarodnih odnosa i usred rađanja multipolarnog svijeta. Ove procese prate sve veći sigurnosni izazovi i prijetnje koje uzrokuju nesigurnost i nestabilnost u raznim dijelovima svijeta”, stoji u priopćenju SCO-a.

SCO, koji također uključuje Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan i Tadžikistan, platforma je za Moskvu i Peking koja služi za širenje utjecaja u azijskoj regiji. Dan ranije na VII summitu BRICS-a kao posebni gost je bio nazočan i predsjednik Irana.Brics Post prenosi kako se čini da je Rusija postala raskrižje brojnih multilateralnih organizacija i integracijskih blokova u izgradnji koji su uspjeli pronaći konsenzus i dati zamah izgradnji zajednica koje su dizajnirane kao alternativa Europskoj uniji i Međunarodnom monetarnom fondu.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku