hamburger-icon

Kliker.info

Glas razuma : Papa pozvao na otvaranje humanitarnih koridora za spasavanje migranata

Glas razuma : Papa pozvao na otvaranje humanitarnih koridora za spasavanje migranata

07 Jula
16:47 2019

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja, pozvao je na uspostavljanje “humanitarnih koridora” da bi se pomoglo najugroženijim migrantima.

Povodom bombardovanja prihvatnog centra utorak u Libiji, papa je u besjedi poslije nedjeljne mise na Trgu Svetog Petra u Vatikanu rekao da “međunarodna zajednica ne smije da toleriše tako ozbiljna djela” i dodao da bi “opsežni i koordinisani humanitarni koridori pomogli najugroženijim migrantima”.

Papa kome je migrantsko pitanje jedan od prioriteta, pozvao je vjernike da se mole za “siromašne i bespomoćne ljude ubijene i ranjene u utorak u vazduhoplovnom napadu na migrantski centar u Libiji”.

U tom napadu su poginula 44 migranta. Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je da u tom centru ima još 300 migranata.

Agencije UN i humanitarne organizacije su u nekoliko navrata saopštile da se protive da migranti priukupljeni na moru, budu odvedeni natrag u Libiju koja je u bezvlašću od ubistva njenog lidera Moamera Gadafija 2011. godine, a kriza se proljetos pogoršala sukobom  tamošnjih zavađenih vojski.

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku