hamburger-icon

Kliker.info

George Soros upozorava i nudi spasonosno rješenje : EU je pred raspadom, Europa prvo mora riješiti migrantsku krizu !

George Soros upozorava i nudi spasonosno rješenje : EU je pred raspadom, Europa prvo mora riješiti migrantsku krizu !

30 Maja
06:51 2018

Milijarder  i filantrop George Soros izjavio je da je Europska unija pred raspadom te iznio svoj plan za njezin spas, javljaju američki mediji.Američki milijarder mađarskog porijekla izjavio je da je Europska unija u egzistencijalnoj krizi te ponudio plan za njezin spas.

“Napuštanje nuklearnog sporazuma s Iranom i uništenje transatlantskog saveza između EU-a i SAD-a imat će negativne posljedice za europsku ekonomiju. Moglo bi doći do globalne financijske krize”, rekao je Soros u utorak u Parizu, piše Bloomberg.

“Sve loše što se moglo dogoditi, dogodilo se”

“Sve loše što se moglo dogoditi, dogodilo se”, rekao je Soros navodeći tri glavna problema – “migrantsku krizu, politike štednje koje su dovele populiste do vlasti, i teritorijalno raspadanje”, za koje je kao primjer naveo Brexit.

“Europski savez je pod pritiskom većih i moćnijih država koje zahtijevaju da države s ekonomskim problemima smanje potrošnju kako bi smanjile dugove. Ove mjere štednje dovele su do velike nezaposlenosti u državama poput Grčke i Italije. Dodatni problem su migracije s Bliskog istoka i iz Afrike u mnoge države koje se već bore s nadolazećom financijskom krizom”, piše CNBC.

“Europa prvo mora riješiti migrantsku krizu”

Soros je rekao da Europa prvo mora riješiti migrantsku krizu te ukinuti propise koji određuju koliko migranata svaka država mora primiti:

“Zemlje članice ne bi trebalo prisiljavati na prihvaćanje migranata koje ne žele, a migrante ne bi trebalo prisiljavati da odlaze u države u kojima ne žele biti.” Dodao je kako želi da EU zaštiti svoje vanjske granice, ali ih ostavi otvorene za legalne migrante.

Također je iznio plan za bolje financiranje obrazovanja i borbu protiv nezaposlenosti u Africi, što bi koštalo 30 milijardi eura na godinu. Soros smatra da bi to zaustavilo mnoge migrante, ali i ekonomske nevolje uzrokovane geopolitičkim tenzijama i slabljenjem veza s Washingtonom.

“Brexit je nanio ogromnu štetu za obje strane”

Soros je izlazak Velike Britanije iz Europske unije opisao kao ogromnu štetu za obje strane. Rekao je da Bruxelles mora “stvoriti novu sliku EU-a kao zajednice kojoj se države žele pridružiti”.

Smatra da se to može postići “prihvaćanjem činjenice da euro kao valuta ima mnoge neriješene probleme” te da “dvostrani status država euro zone i onih izvan nje mora završiti”.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku