hamburger-icon

Kliker.info

Francuski predsjednik Macron : Zbog džihadista povratnika BiH je tempirana bomba !?

Francuski predsjednik Macron : Zbog džihadista povratnika BiH je tempirana bomba !?

07 Novembra
23:23 2019

Francuski predsjednik Emmanuel Macron ocijenio je u intervjuu The Economistu da je Bosna i Hercegovina “tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku”.

Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina “suočava se s problemom džihadista povratnika”, prenosi Tanjug.

“Uvjeren sam da, prvo, moramo reformirati svoje procedure za članstvo u Europskoj uniji jer one više ne služe svrsi. Nisu strateške. Također nisu ni političke nego previše birokratske i nepovratne, a morate biti u stanju u nekim trenucima razmotriti pitanje reverzibiliteta.”

“Drugo, ako ste zabrinuti za ovu regiju [zapadni Balkan], glavno pitanje nisu ni Sjeverna Makedonija ni Albanija nego Bosna i Hercegovina. Ona je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista”, rekao je Macron.

Nema mjesta za nove članove EU-a

Kao poseban problem naveo je i potrebu izmjena i procedura primanja novih članica u EU prije početka pregovora.

“Ako to uspijemo reformirati u nadolazećim mjesecima, bit ću spreman ponovno početi pregovore – ako i oni učine dodatne napore. Ne želim nijednog novog člana dok ne reformiramo samu Uniju”, istaknuo je francuski predsjednik.

Govoreći o protivljenju Francuske da se Sjevernoj Makedoniji i Albaniji odobri početak pregovora o ulasku u EU, poručio je da se “polovica država Unije protivi tome da pregovori počnu s Albanijom”.

“Većina se zalagala za otvaranje prema Sjevernoj Makedoniji, ali je gotovo polovica bila protiv otvaranja prema Albaniji. Fatalna greška”, konstatirao je Macron za The Economist.

(Kliker.info-AJB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku