hamburger-icon

Kliker.info

Faruk Kajtaz : Nije (još) gotov…ali saznali smo “dijagnozu”!

Faruk Kajtaz : Nije (još) gotov…ali saznali smo “dijagnozu”!

07 Juna
07:10 2023

Samo njih troje na potpuno praznoj terasi srbijanskog Predsjedništva u Beogradu!!!

ON je naravno i logično u sredini postavljene i režirane “kompozicije” dostojne nekog opskurnog slikara hiperrealizma. I jedno…onako odoka…kilo trešanja u nekakvoj kućnoj zdjeli uz konzervu neotvorene Cole sa strane!?

Još su tu i dva “detalja” pride u likovima Ane Brnabić i Siniše Malog.

Piše : Faruk Kajtaz

Samo gazda mudro priča i poruke šalje, dok “detalji” sa strane kao zabrinuto šute. Malo im je i neugodno, zbog toga što se svedeni na najobičniji dekor, ali bilo je i gadnijih uloga, koje im je namijenio Vučić…pa je to mala utjeha za novu veliku blamažu.

Fotografija sa terase u centru Beograda savršeno opisuje aktuleni “politički trenutak” u kome se nalazi Srbija.

 

Oko Vučića je tako sve sama pustoš, koju on – na neki način i podsvjesno „frojdovski“ sam, možda i podsvjesno, projicira. U svoju blizinu pripustio je samo dva pripadnika “Pretorijanske garde” da mu posluže kao dekoracija za sve tanju javnu podršku. Protesti u Beogradu su pokazali da je iza Vučića ostala samo njegova „stranačka vojska“ i nešto zaluđene populacije naložene na ideal vožda kao arhetipskog modela strogog, ali odlučnog vladara.

Uz ovakav morbidni foto session i prigodni video clip naravno idu i vrlo čudne izjave o „smrti njega i njegove djece“!? O grobovima, koji će ostati iza njega…iz kojih će ih, eto on i njegovi „mrtvi“ napadati i proganjati!?

Šta se to „mota“ po Vučićevoj glavi kada i neke ranije „čudne“ izjave sada – u novom kontekstu – zvuče kao “savršeno normalne” u odnosu na ono što danas iz sebe izbacuje Vučić kome se nerovoza i nemir doslovno mogu čitati sa lica?

Zabrinut je i svjestan da je „zabava završena“ (party is over!), pa nudi nekakvo zajedništvo kao razlog za obustavu izlaska na ulice mase, koja se opasno zatalasala. Ali ni to ne čini kako bi trebao i morao. Konačno malo manje „naložen“ na vlast i moć…već to, opet – čini s visine.

Uz prigodan facijalni grč, koji liči na neprikriveno gađenje ili neki neugodni posao koga ne može izbjeći. Poput čišćenja detaljno začepljenog javnog WC-a!

To je kriza, koja je došla tiho i ušla u legendu. Mimo njegovog plana, pa ga izostanak kontrole najviše sekira i nervira. 

Zato i pravi toliko grešaka. K'o sumanut gostuje po sebi naklonjenim i kompromitovanim televizijama i ispucava izjave zrele za ozbiljno psihijatrijsko vještačenje. I u svemu vidi neku „zavjeru“!

Neki na protestima, već viču…GOTOV JE! aludirajući na slogan tokom rušenja vlasti Slobodana Miloševića…ali griješe!

Vučić još nije GOTOV i još je „u igri“, ali jeste PUK'O! 

Politički sigurno, a možda i nekako drugačije…naime – saznali smo dijagnozu…

“]

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku