hamburger-icon

Kliker.info

Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice : Velika pobjeda, ne mene, nego građana BiH !

Fahrudin Radončić oslobođen po svim tačkama optužnice : Velika pobjeda, ne mene, nego građana BiH !

16 Maja
14:49 2018

Sud Bosne i Hercegovine donio je prvostepenu presudu kojom se Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), oslobađa optužbi po svim tačkama optužnice.Osim Radončića, oslobođeni su i Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić.

Radončić se nakon izricanja presude kratko obratio medijima, kazavši da se “dogodilo ono što je tvrdio od početka”.

Dogodilo se ono što smo tvrdili, da smo nevini i da smo žrtva porodično monitrane optužnice. Jako mi je drago da smo dokazali da nema elemenata za naš krivični progon, da se u fer postupku dokazalo da nema nijednog dokaza osim želje da se mi politički eliminišemo“, kazao je Radončić i dodao:

Mislim da je ovo velika pobjeda, ne mene, nego građana BiH koji shvataju da neovisan sud ima snage, hrabrosti, profesionalizma da jednako tretira Tužilaštvo i odbranu i da donese pravičnu presudu“, poručio je.

Inače, optužnica, koja je potvrđena 15. februara 2016. godine, tereti Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Bilsena Šahman je optužena da je počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo ometanje rada pravosuđa, dok se Zijad Hadžijahić tereti da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

U optužnici se navodi da je optuženi Fahrudin Radončić organizovao grupu ljudi s ciljem izvršenja krivičnih djela, a kojoj su optuženi Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić dobrovoljno pristupili.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku