hamburger-icon

Kliker.info

Fahrudin Radončić : Mi ne želimo da imamo političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na ekonomsko i političko dno

Fahrudin Radončić : Mi ne želimo da imamo političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na ekonomsko i političko dno

29 Oktobra
06:49 2014

bakirFahro8Nemoguća je koalicija SBB-a i SDA bez obzira na izborni rezultat, tvrdi lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, objavio je Hayat TV u svom dnevniku, što je totalno u suprotnosti sa najavama nekih medija da lider SBB iza scene pokušava popraviti svoje odnose sa SDA  kako bi se, na kraju, uspostavili i koalicioni odnosi nakon oktobarskih izbora.

– Mi poštujemo koalicioni kapacitet SDA, poštujemo da je ta stranka prva i ona ima obavezu da pokuša da napravi novu vladu na nivou Federacije i šire, ali mi ne želimo da imamo političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na evropsko, ekonomsko i političko dno – kaže Radončić.On  smatraa da bi se formiranje vlasti moglo odužiti više od očekivanog, jer je gotovo neizvedivo sastaviti većinu bez bez SBB-a ili DF-a.

– Vi možete ovdje doživjeti scenarij kakav je na Kosovu. Gospodin Tači je, kao stranka naravno, ostvario 30 posto glasova, a ima nerješiv problem već nekoliko mjeseci, da niko ozbiljan ne želi da koalira s njim, i ima pobjedu koja mu ništa ne znači. Prema tome, niko ne može natjerati ni gospodina Komšića ni mene da koaliramo sa SDA.A odluka gospodina Komšića i DF-a isključivo je njihova i mogu raditi šta žele – istakao je Radončić i tako  pojačao interesovanje za postizbornu enigmu  koje će stranke i pojedinci činiti vladajuće  koalicije u BiH. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku