hamburger-icon

Kliker.info

Erdogan kontra Ataturka : “Napali su me kada sam pitao zašto učenje islama ne bi bilo obvezno, kao fizika”

Erdogan kontra Ataturka : “Napali su me kada sam pitao zašto učenje islama ne bi bilo obvezno, kao fizika”

09 Decembra
03:38 2014

Erdogan66Turski predsjednik Recep Tayyip erdogan izjavio je vjerskim čelnicima u ponedjeljak da se Turska i islamnalaze na udaru međunarodnih medija te je zatražio veću zastupljenost muslimana na globalnoj političkoj sceni.”Mi smo predmet tih operacija i one se nastavljaju na domaćem i na međunarodnom terenu”, rekao je Erdogan na sastanku s vjerskim dužnosnicima u Ankari.

Dodao je kako je i sam pod pritiskom zbog izjave da je jednakost muškaraca i žena neprirodna i da su muslimanski moreplovci otkrili Ameriku stotinama godina prije Kolumba.
“Znam da će o ovome sutra pisati i napasti me. Znam da će nas napasti strani mediji, pisci, glumci, političari, iz svih mogućih oružja”, dodao je.Erdoganovi sekularni protivnici zabrinuti su zbog brisanja granica između vjere i države. “Kažu da je sprega vjere i politike kriva stvar”, rekao je, dodajući da crkve  u zapadnom svijetu imaju veze s politikom. “Radi se o velikoj mržnji prema islamu”, rekao je Erdogan.

“Napali su me kada sam pitao zašto učenje islama ne bi bilo obvezno, kao fizika”, dodao je.Erdogan, izabran za predsjednika u kolovozu nakon što je jedanaest godina bio premijer, oštro je kritizirao Vijeće sigurnosti UN-a, jer ne uključuje muslimanske države.
“Islamski svijet nije zastupljen. To su uvjeti koji su postojali prije Prvog svjetskog rata. Oni se moraju reformirati”, istaknuo je u govoru koji je često bio prekidan pljeskom publike, većinom muške. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku