hamburger-icon

Kliker.info

Emir Suljagić: Američka ambasada potvrdila ono što sam rekao prije više od mjesec

Emir Suljagić: Američka ambasada potvrdila ono što sam rekao prije više od mjesec

19 Septembra
16:30 2014

emirs11Emir Suljagić, kandidat DF-a za bošnjačkog člana Predsjedništva oglasio se saopštenjem  kazavši da želi pozdraviti izjavu direktora američke Agencije za međunarodni razvoj BiH, Davida Bartha i pukovnika Scotta Millera, vojnog atašea u ambasadi SAD-a u našoj zemlji, a koji su danas u zajedničkom tekstu ukazali na ono što već mjesecima govorim i sam: da su stranke na vlati ujedinjene u kriminalu i jedinstvene u pljački, dok je narod ujedinjen u siromaštvu i jedinstven u bijedi.
– Ambasada Sjedinjenih američkih država ovim je potvrdila ono što sam rekao prije više od mjesec dana, a to je da je donatorska konferencija bila čista prevara, odnosno bacanje prašine u oči građanima BiH. Ispostavila se kao potpuno tačna moja tvrdnja da su Zlatko i Bakir zadužili Bosnu i Hercegovinu za rekordnih 1.3 milijarde maraka. Svrha predstave koju su tada izveli je spašavanje od neminovnog poraza na izborima, a sve preko leđa naroda Bosne i Hercegovine.

Kako u zajedničkom članku navode Barth i Miller četiri je mjeseca prošlo od prvih poplava, a Bakir i Zlatko, odnosno njihova vlast niti ima kakav plan, niti kakvu ozbiljnu ideju koju bi mogli ponuditi za opravak. Žrtve poplava od njih dvojice skoro ništa nisu dobile osim praznih obećanja i izgovora. Umjesto toga, i jedan i drugi su brzo iskoristili međunarodnu pomoć da novcem iz novih zaduženja zakrpe postojeće rupe u budžetu koje su nastale kao rezultat njihove politike, a vrlo malo sredstava je otišlo poplavljenima.

Trenutni vlastodršci iskoristili su jad koji je zadesio ovaj narod iskoristivši ga za punjenje budžetskih rupa, jer su zabrinuti samo za sebe dok ih narod ove zemlje ne zanima – stoji u saop[tenju Emira Suljagić. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku