hamburger-icon

Kliker.info

Emir Hadžihafizbegović : Dok god se na koridi u Čevljanovićima bude skupljalo stotinu hiljada Bošnjaka , a samo pedeset hiljada 11. jula u Srebrenici, nešto s tim narodom neće biti uredu !

Emir Hadžihafizbegović : Dok god se na koridi u Čevljanovićima bude skupljalo stotinu hiljada Bošnjaka , a samo pedeset hiljada 11. jula u Srebrenici, nešto s tim narodom neće biti uredu !

08 Jula
06:27 2014

Jutarnji.hrPoznati bh. glumac Emir Hadžihafizbegović obratio se u ponedjeljak preživjelim boracima srebreničkih brigada koji su se u julu 1995. godine uspjeli probiti kroz neprijateljske linije do slobodne teritorije, a koje je ponovo postrojio komandant Naser Orić, te učesnicima ovogodišnjeg Marša mira. Neposredno prije izvođenja   svog poznatog monologa “Moja jedina domovina je Bosna i Hercegovina”, Hadžihafizbegović je uputio  nekoliko poruka  koje su naišle na nepodjeljeno odobravanje prisutnih boraca i učesnika marša mira.

– U zadnjih nekoliko mjeseci bio sam na raznim skupovima. Bio sam na “zlatnim ljiljanima” u Mostaru, bio sam u Bužimu, u Zenici, Bihaću, evo sad u Nezuku. U Mostaru sam rekao jednu stvar koju ću reći i ovdje, iako je to stvar koja je već otišla u eter… Znate dok god se u Čevljanovićima skuplja stotinu hiljada Bošnjaka u borbi s bikovima i pedeset hiljada Bošnjaka 11. jula u Srebrenici, nešto s tim narodom nije uredu.  Narod je dobar, ali je zapušten. Znaju dobro oni koji su zapustili bošnjački narod, a ima ih i ovdje danas, zbog čega se to desilo. Ja sam tada rekao da ne može bik biti važniji od šehida i da milion Bošnjaka pješke u Srebrenicu, jeste projekat važniji od svakog upravnog odbora BH Telekoma i sergije poslije džume. To je važniji projekat – kazao je Hadžihafizbegović. (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku