hamburger-icon

Kliker.info

EKSKLUZIVNI SNIMCI: Dodikov kum Radišić zbog prijetnji smrću osuđen na kaznu od 1.000 KM! (VIDEO)

EKSKLUZIVNI SNIMCI: Dodikov kum Radišić zbog prijetnji smrću osuđen na kaznu od 1.000 KM! (VIDEO)

20 Novembra
16:41 2015

mile5banjalučki biznismen vlasnik firme “”Grand Traid”” Mile Radišić jutros je uz jake mjere obezbjeđenja doveden u Osnovni sud u Banjaluci, gdje je danas osuđen na novčanu kaznu od 1.000 KM zbog prijetnji smrću novinaru Siniši Vukeliću.Radišić je pred Osnovnim sudom u Banjaluci priznao krivicu, a pored izrečene kazne, platiće i troškove suđenja u iznosu od 200 KM.Podsjećamo Radiššić je pravosnžažno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija sa akcijama banjalučke Medicinske elektronike.

U oktobru prošle godine nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo oslobađajuću presudu Radišiću i ostalim optuženim za manipulisanje cijenama akcija Medicinske elektronike i predmet vratilo na ponovno suđenje Okružnom sudu u Banjaluci, Vukelić, koji je prvi otkrio aferu “Medicinska elektronika”, pozvao je Radišića i zamolio ga za komentar sudske odluke.

Međutim, čim mu se predstavio Radišić ga je napao riječima: “Šta ti hoćeš, ja ću tebe roknuti! To sam sebi obećao, jer ti si ovo sve i zakuvao”. Poslije toga je prekinuo vezu, a potom je isključio telefon.Vukelić je tada prijetnje prijavio policiji i Radišić je pozvan na informativni razgovor kako bi dao izjavu u svojstvu osumnjičenog. Inspektorima je potvrdio da je imao telefonski razgovor s “jednim novinarom”, ali je negirao da mu je prijetio smrću i da uopšte zna o kome je novinaru riječ.

Okružžni sud Banjaluka je Radiššića proglasio krivim za zloupotrebu služžbenog položžaja ili ovlaštenja u podstrekivanju i krivično djelo manipulacije cijenama te šširenje lažžnih informacija, čime je ošštetio Republiku Srpsku za 1.143.187 KM.Radiššić je zbog toga osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine.Radiššić je višše od osam mjeseci bio u bjekstvu u Srbiji, a 18. novembra se javio na izdržžavanje kazne u banjalučki zatvor Tunjice.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku