hamburger-icon

Kliker.info

„Ein Natural“ kupila srce bivšeg giganta : Nihad Imamović novi vlasnik Agrokomerca!

„Ein Natural“ kupila srce bivšeg giganta : Nihad Imamović novi vlasnik Agrokomerca!

24 Januara
17:12 2016

nihad imamovicSarajevski privrednik Nihad Imamović novi je vlasnik Agrokomerca! Njegova firma „Ein Natural“ kupila je Prehrambenu industriju, srce nekadašnjeg velikokladuškog giganta za 12 miliona KM, na usmenom javnom nadmetanju, održanom u petak pred Općinskim sudom u Velikoj Kladuši, piše bh. novinska agencija Patria.

Osim Imamovića za Agrokomerc je bila zainteresirana i sarajevska firma „Silsila“ koja je ponudila 5,2 miliona KM, Razvojna banka FBiH koja je ponudila 2,2 miliona KM te nekoliko drugih firmi koje su ponudile manje iznose.

U Velikoj Kladuši pozdravljaju novi poslovni potez Imamovića. Očekuju nova ulaganja, više radnih mjesta, vjeruju u preporod bivšeg prehrambenog giganta.

Poslovna karijera Imamovića izuzetno je uspješna.  Zajedno sa Nijazom Hastorom stvarao je kompaniju ASA Holding. Nakon što se 2011. povukao u penziju, sa njegovom firmom Ein Natural, koja proizvodi sokove jednostavnog naziva „Sok“, osvojio  je tržište BiH za kratko vrijeme.

Nisu zanemarive ni njegove političke veze. Nije tajna da je aktuelni premijer FBiH Fadil Novalić, imenovan na ovu poziciju početkom prošle godine, upravo prijedlog Nihada Imamovića.

Mesna industrija 

Redakciji NAP javio se predstavnik dioničara Agrokomerca Sabahudin Kantarević koji kaže da je u Agrokomercu prodana upola cijene samo mesna industrija, a ne cijela prehrambena.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku